Hirdetés

Trónok harca - elindult a 6. évad, és nehéz követni

|

Megnéztük a Trónok harca 6. évadának első részét, és ugyanannyira várjuk a folytatást, mint most a premiert. Spoileresen meg is beszéljük.

Hirdetés

Feliratosan mától nézhető a Trónok harca 6. évadának első epizódja (akár ingyenesen, legálisan az HBO Go-n keresztül is, szóval nem kell olyat tenni, ami miatt később lelkiismeretfurdalásotok lesz), és aki beéri ezzel, már tudja, ki hogyan áll. Aki a szinkronra vár, annak május 8-áig kell még türelemmel lennie. Ők most ne is olvassanak tovább, mert a következő bekezdéstől kezdve elkezdjük itt puffogtatni a mindenféle spoilereket, úgyhogy ti ott, szinkront kedvelők, gyertek vissza két hét múlva. A többiek haladjanak tovább, türelmesen a kommentszekció felé, ahol kibeszéljük jól, mit tartogathat számunkra ez a szezon.

Spoilerekkel folytatjuk

A hatodik évad első részében nem történt semmi igazán megrendítő, inkább amolyan összefoglalója volt annak, hogy ki hogyan áll most Westerosban és környékén. Rengeteg különböző szálon fut már a cselekmény, jó is, hogy kaptunk egy kis emlékeztetőt, mert én például nem emlékeztem egy pár dologra. Arra, hogy mi történt a falnál, és mi újság van a Sansa-Theon párossal, nyilván igen, de a Ramsay-s jelenetet nem tudtam hirtelen hova tenni. Vegyük is sorra, mit láttunk, és ki hogyan áll.

Schrödinger parancsnoka

Havas Jon még mindig vagy él, vagy halott. A teste ugyan nem mozog, sok vért vesztett, talán már bűzlik is egy kicsit (bár segít rajta, hogy északon hideg van), viszont egy helységbe van zárva Melisandréval, Ser Davosszal, és azzal a fél tucat arccal, aki nem használta őt késtartónak. Fekete Várban jelentős túlerőben vannak az árulók, de se farkasuk, se boszorkányuk nincs, és a Havas-pártiak a vadakért küldettek, ami az ő oldalukra billentheti a mérleget. Nagy kérdés, hogy mi lesz ebből, de ha bármit is megtanultunk az előző évadból, az az, hogy még ha nyernek is, a Mások akkor is jöhetnek és lemészárolhatnak mindenkit minden ok nélkül. Csak azért, mert ez a Trónok harca. ¯\_(ツ)_/¯ 

Ramsay megmutatta érzelmesebb oldalát, még pityergett is egy kicsit, majd rögtön egyenlített azzal, hogy felvetette, Mirandát ne temessék vagy égessék, hanem dobják oda a kutyáknak. Szerencsére még mindig egy pszichopata, de így szeretjük. Gyűlöljük. Így jó és kész.

Sansa és Theon sikeresen megszöktek, átgázoltak egy fagyos folyón, megbújtak egy kidőlt fa árnyékában, majd ugyanúgy utolérték őket, mintha a feltehetően pár méterre lévő hídon keltek volna át. Szerencsére Brienne és Podrick időben vágtattak oda, lenyomták a Bolton-hívőket, és a lovagnő megint felajánlotta szolgálatait a Stark lánynak. Ezen az ágon most mindenki biztonságban van egy darabig... Továbbra is félve merek ilyet kijelenteni, mert hát ugye a mások. ¯\_(ツ)_/¯

De komolyra fordítva a szót, itt is érdekes lesz látni, hogyan tovább. Theon ugye felvetette, hogy északra kell menni, mert ott Jon majd segít, de ő egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy segíteni tudjon. Egyelőre.

Nem túl jól, de még életben

Lena Headey-nek (Cersei) jól áll a rövid szőke haj, de azért a hosszú jobb volt. Jaime-vel találkoznak, beszélgetnek, kiderül, hogy mindketten búsak, és hogy Cersei azért nem egy érzelemmentes őrült, de a sétáltatás nem törte meg nagyon. Margaerynek viszont nem áll jól a fogság, remélem, ő hamar szabadul.

Eközben Dorne-ban is pörögnek az események, sikerült megint súlykolni, hogy az ottani lányokkal és nőkkel nem érdemes kikezdeni, mert jól bánnak a fegyverekkel, és nem sokat gondolkodnak azon, öljenek-e vagy sem. Egy vérbő és egy gyorsan lezajló, de hatásos jelenettől eltekintve a Dorne-i nők nem kaptak sok szerepet, de ez az évad hátralévő részében biztosan változni fog. 

Amíg Daeneryst épp néhány dothraki készült lószívvel megetetni, Tyrion és Varys érzik, hogy a helyzet nem olyan jó környékükön, amit alátámaszt, hogy a kikötő lángokban áll, és gyakorlatilag egy csónak nem maradt épségben. A reménytelen szerelmes úr és Daario Naharis elindultak kettesben megmenteni a khalesiit, ami bátor dolog, de lehet, hogy a sárkányok előbb érkeznek meg. A sárkányok megérkezése mindig olyan jól néz ki, plusz a CGI is jól mutat, és amilyen hatalmas a sorozat költségvetése, évadonként minimum egy sárkány elvárható. Megtudtuk, hogy Daenerys sem a fejét nem fogja elveszíteni, sem nyers hússal nem tömik meg (se így, se úgy), viszont Vaes Dothrakba küldik, így a két narrátorlánynak végül boldogan zárult a napja.

Arya vakon kéreget, és mostantól minden nap meg fogja őt verni az az idegesítő csaj, akinek egyetlen szerepe, hogy idegesítő és utálatos legyen. Jól csinálja amúgy, mármint a szerepjátszást, nem azt, hogy mindennap megver egy vakot. Nagyon remélem, hogy Arya a végére nem lesz az új Daredevil, Charlie Cox jó munkát végez, nem kell helyette más most. 

És végül jött a hidegzuhany: hiába rettentő csinos a 39 éves Carice van Houten, Melisandre valójában nem az, akinek mindenki látja. Mostantól nem fogunk tudni ugyanúgy nézni rá, akármit is tesz. Egyébként aki arra gondolt, hogy a nyaklánc fiatalítja meg, annak sajnos van egy rossz hírünk:

Valószínűleg a fény, árnyék és vágy megfelelő mértékű keverésével éri el, hogy ne olyannak lássák őt, amilyen valójában, amit egyszer, Mance Rayder elégetésénél már használt.

Ennyi történt tehát az első részben. Egyelőre nem érzem, hogy Melisandre leleplezésének bármi komoly súlya volna (nem olvastam a könyveket, de mivel a sorozat és a könyvek egymáshoz képest különböző univerzumokban játszódnak, ez most már mindegy is), a többi szálon pedig akárhogy alakulhatnak a dolgok, bármi megtörténhet. A második rész után, jövő héten talán okosabbak leszünk, egyelőre maradtunk kíváncsiak.

Szerintetek melyik szálon hogyan megy majd tovább a sztori? Mondjátok el kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)