Hirdetés

Trónok harca - így készült a deresi csata

|

A Trónok harca 6. évadának 9. részében a sorozat eddigi egyik legizgalmasabb csatajelenetét láthattuk. A készítők mesélnek róla, mi pedig kibeszéljük a történteket.

Hirdetés

Annyi ponton csúszhatott volna el a feliratosan tegnaptól nézhető 9. rész, hogy végig rettegtünk, hogyan alakul a Fattyak csatája. Innentől spoileresen folytatjuk, bár aki eddig eljutott, az valószínűleg már kitalálta.

Sor került az egész évadban érlelődő összecsapásra, melynek során a Havas Jon és Sansa által toborzott sereg megpróbálta bevenni Derest. Bár Jon felajánlotta Ramsay-nek, hogy egy az egy ellen vívják meg a harcot, de utóbbi tekintve, hogy serege egyértelmű létszámfölényben volt, nem hajlott az ajánlatra. Sajnos, ahogy azt sejteni lehetett, Jon nem tudott uralkodni az érzelmein, és amikor Ramsay átlőtte Rickont, elvesztette az eszét, egyedül akart bosszút állni. Érthető reakció volt, de nem tudom, ez után mit gondolnak róla a többiek. Talán megelégszenek azzal, hogy végül bevették Derest.

A csatajelenet egyik legjobb pillanata volt, amikor a két sereg Jon feje fölött összecsap, és elkezd épülni a hullatorony, ami végül a Ramsay-ék által kitalált csapda egyik falát adja. A csatajelenet különlegessége (mint ahogy azt a fenti videóban is láthatjátok), hogy rengeteg statiszta és ló vett részt benne. Amikor a sereg megindul Jon felé, az őt alakító Kit Harrington összesen 40 lóval nézett szembe. A forgatás során 80 lovat vetettek be.

A végén szó esik az utolsó jelenetről is, amiben Ramsay végre elnyerte méltó büntetését (külön öröm, hogy nem valami szánalmas vagy könnyű halált halt), Sansa pedig őszintén mosolyoghatott. Az egész évad a nők megerősödéséről szólt (Daenerys uralni tudja a sárkányait, Yara esélyes a Vas-szigetek trónjára, Arya továbbképezte magát, Margaery úgy rángatja a szálakat, ahogy akarja, Sansa is keményebb lett, és az is kiderült, hogy okosabb is Jonnál, csak épp Cersei kezdi elveszíteni hatalmát), tökéletes befejezése volt ez egy szenvedéssel teli időszaknak.

A 69 perces tizedik rész még hátravan, az majd összefoglalja, hogy áll most a Trónok harca világa, és fellélegezni ugyan még korai lenne, de néhány veszély most elhárult. Koncentrálhat mindenki a Vastrónért folyó harcra, amíg a Mások le nem dózerolják egész Westerost.

Nektek hogy tetszett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)