Hirdetés

Végre megmutatta magát az iszonyú látványosnak ígérkező Megalopolis, amit a rendezője saját zsebből fizetett

|

Francis Ford Coppola nem spórolt semmin, igazi sztárgárdával dolgozott.

Hirdetés

A Keresztapa-filmek és az Apokalipszis most rendezője, Francis Ford Coppola régóta dédelgetett álma összehozni a Megalopolis névre keresztelt monumentális sci-fi, és miután nem talált hozzá támogatót, nem esett kétségbe: saját vagyonából nem kevesebb, mint 120 millió dollárt fordított arra, hogy a film megvalósulhasson (számos kaliforniai borászatától is megvált a cél érdekében). 

A Megalopolis csodával határos módon megvalósult Coppola írásában és rendezésében, ráadásul a stábot többek között olyan ismert arcok erősítik, mint a főszereplőt játszó Adam Driver, valamint Dustin Hoffman, Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Laurence Fishburne, Jon Voight és a Halálos iramban-filmekben, illetve a Trónok harcában látott Nathalie Emmanuel. 

Hirdetés

A történet helyszíne a retro-futurisztikus New York City, Driver pedig egy Caesar nevű idealista építészt és egyben őrült művészt formál meg, aki reméli, hogy újjáépítheti az egykor nagyszerű várost. Csakhogy a korrupt polgármesternek (Esposito) más tervei vannak, és élénk társasági életet élő lánya, Julia Cicero (Emmanuel) két tűz közé kerül, ugyanis közel áll Caesarhoz. 

A Vanity Fair - amely a képet is lehozta - beszámolója szerint Coppola az ókori római történelemből és H.G. Wells sci-fi klasszikusaiból is ihletet merített, de hatással voltak rá a szeptember 11-i terrortámadások utóhatásai, valamint New York botrányai, válságai, jelenségei - a rendezőt már gyermekkorában elbűvölte ez a nyüzsgő metropolisz. Coppola úgy jellemezte a projektet, mint egy "római eposzt, amely a modern Amerikában játszódik". Valahogy így fog kinézni:

Az eddigi beszámolók vegyes képet festenek a filmről, és egyelőre forgalmazót sem sikerült találni hozzá, de hamarosan debütál Cannes-ban, ott remélhetőleg sikerül meggyőzni egy stúdiót, és mozikba kerülhet - vagy éppen valamelyik streamingplatformra. A lényeg, hogy ha minden jól megy, még idén láthatjuk. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)