Hirdetés

Az új Family Guy-rész rámutatott a YouTube egyik nagy hibájára

|

A YouTube szerzői jogi ügyeit részben egy automatizált rendszer kezeli, ami korántsem működik tökéletesen, amint azt két újabb gaming videós tapasztalta nemrég a saját bőrén.

Hirdetés

Ahogy talán már hallhattatok róla, a YouTube egy automatizált rendszerrel védi magát egy esetleges pertől, amit a jogsértő tartalmak terjesztéséért varrhatnának a nyakukba. Az ebbe a rendszerbe a jogok birtokosai által felvitt tartalmakat (így zenéket és videókat) a rendszer automatikusan felkutatja az illetéktelen feltöltők videóiban, amiket le is tilt. Ez viszont gyakran nem a megfelelő eljárás, ami a videósok helyett csak a nagy cégek érdekeit képviseli.

Family Guy nemrég bemutatott része kapcsán egy nagyon kínos incidens esett meg. Az epizódban ugyanis előkerül egy régi Nintendo Entertainment System, amin kamu játékok helyett valós címekkel játszanak a sorozat szereplői. Ezekhez viszont nem vettek fel saját gameplayt a Family Guy készítői, hanem két, már hosszú évek óta a YouTube-on lévő videót használtak fel minimális változtatásokkal, vagy azok nélkül.

A sorozatot terjesztő Fox pedig automatikusan feltöltötte az új epizódot a szerzői jogokat védő rendszerbe, valószínűleg nem is gondolva a két felhasznált videóra. A YouTube automatizált őrkutyája nem sokkal később fel is ismerte a két eredeti videót, amik hét és kilenc éve vannak a videómegosztón, mint jogsértő tartalmakat, és automatikusan le is tiltotta mindkettőt. Szerencsére hamar visszaállították őket, de elég sokáig voltak letiltva (illetve az egyik videó feltöltője Twitteren is okozott némi hírverést), hogy a rajongók rászálljanak emiatt a Foxra.

Olyan hangosak voltak, hogy a Family Guy készítője Seth McFarlane is megígérte, hogy ránéz az videók kérdésére. Bár az ügy hamar elült és minden bizonnyal nem rossz szándék, csupán figyelmetlenség okozta a problémát, tisztán rámutatott, milyen pocsék tud lenni a YouTube rendszere. Illetve megmarad a kérdés, miért használták engedély nélkül a két videó a Family Guy készítői.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)