Itt az új GameStar póló!
Kattints a részletekért!

Mennyibe fog kerülni a Windows 8?

szada

Két héttel a Windows 8 operációs rendszer debütálása előtt pont a legfontosabb információt nem közölték velünk: az árat.

A Microsoft következő operációs rendszere két héten belül megérkezik, azonban az ismert részletek és adatok mellett egyetlen dolgot nem közöltek még velünk a redmondiak, az pedig a Windows 8 különböző kiadásainak árazása. Az illetékeseknek alaposan meg kell gondolniuk a Windows 8 beárazását, hiszen ha túl drága lesz, akkor az emberek az újítások ellenére is maradnak a korábbi rendszereknél, ha pedig túl olcsó, akkor pénzügyi szempontból rosszul jönnek ki.

A Windows 8 pontos áráról a PC World cikke mesél.

microsoft windows 8 windows ár megjelenés operációs rendszer upcfeed lezser ajánló

Hasonló jóságok

15 Komment Szólj hozzá

7 15
_RiCE_
Jack Bauer (10/10)

Semmi értelme átváltani 7-ről 8-ra. Ráadásul undorító dolog ráerőltetni a PC felhasználókra egy touchscreenre optimalizált kezelőfelületet, csak azért mert a cég teret akar hódítani a tablet és mobil piacokon. Akinek bejön, használja egészséggel, én semmi értelmes érvet nem látok amellett, hogy miért éri meg nekem átmigrálnom a jól működő és még új OS-emről, egy olyanra, ahol még a kezelőfelületet is szoknom kell. WinAPI miatt? hát sztem nem így kéne bevezetni..

6 14
nyolc8
Inaktív)

Én augusztus vége óta használom a végleges verziót (Win8 Pro RTM, egyedi kulccsal aktiválva), eleinte úgy 1-2 napig nyomasztó volt az egész, mostanság alig vagyok a desktop módban, a család többi tagja pedig még annyit sincs desktop módban. A véleményem az hogy otthoni átlag felhasználóknak (netezés, email, játék, stb) tökéletesen megfelelő (anyámnak pl jobban bejön az új metró felület a nagy gombokkal, nem kattint félre, stb...), aki munkaeszközként használja a gépet, hát annak viszont szerintem nem fog bejönni.

7 13
Spider007
Inaktív)

Én max csak azért veszek win8-at mert gyorsabb mint a 7.A sok szar amit adnak hozzá amúgy se használnám meg nem is érdekel.

6 12
Wolfdale
Inaktív)

Én ha valaha ajánlottam ismerősnek laptopot, mindig találtam izmosabbat és gyengébbet is rendszer nélkül, szerintem ez nem gond. Amúgy tapasztalatom szerint az Acer és az Asus szereti leginkább rendszer nélkül is árulni a laptopokat.

A nem sok észt arra írtam, hogy ha már egyszer kifizette az ember a legújabb oprendszert, akkor szerintem használja is, és ne rakjon fel illegálisat helyette, mert úgy pénzkidobás lesz. Azt sem szoktam érteni, ha valaki egy iMac-re rakja fel egyből a Windowst, méghozzá a MacOS helyett.

6 11
Wolfdale
Inaktív)

Én már jóideje használom a 90 napos próbát, és kevesebbet vagyok a Start képernyőn, mint anno a Start menüben. Ez azt jelenti, hogy a "jó öreg desktopot" nézem mindig. Nem kötelező 8-as alkalmazásokat használni (én pl. nem használok egyet sem).
Nekem pont ez tetszik: Start gomb -> Csempe kiválaszt -> Akármi indul is.
Régen: Start gomb -> Minden program -> Gyártó -> Program neve -> Akármi indul.
Persze ki lehet rakni a Start menüben is bárhova a progit, de akkor meg tele lesz velük.
Mindegy, én így gondolom.

7 10
Vanek_ur
Inaktív)

Azért azt ne felejtsd el, hogy sok laptop csak és kizárólag Windows-zal együtt kapható. Vagyis lehet, hogy van ~10 olyan típusú lapi, amihez van alternatív, így ingyenes oprendszer; de van több 100 meg olyan, amihez csak előtelepített Windows-zal juthatsz. Ha pedig maga a 'nemWindowsos' lapi hardvere nem illik az igényeidhez (de nem akarod pl. az új Win8-at); akkor pedig nem marad más lehetőséged, mint a saját szavaiddal élve: "nem sok esze"-d.

8 9
szogyenyi
Adama admirális (8/10)

Nekem egyáltalán nem jön be. Nagyon gagyi szerintem ez a csempés cucc, az ablakok teljesen átláthatatlanok. Hiába lehet átváltani a jó öreg desktop módba, ez semmin se segít. Én maradok a hetesnél, jó az nekem. (Külön öröm, hogy jövőhéten ebből ZH-zok :)

8 8
Septimus
Dr. Gregory House (9/10)

Én most fogok pár héten belül váltani Xp-ről Win7-re .
Már egy rakat game van amit ki akarok próbálni,szóval muszáj.
WIN 8 ? Van aki isteníti van aki szidja,az én véleményem hanyagolni kell addig amíg kiforrja magát és tutkó rendszer lesz ,mint amilyen az xp volt és amit a win 7 végre elért.

7
Chavalier_GSO
Jack Bauer (10/10)

Nálam az asztali gépen egyelőre marad a Win7, de mivel kinéztem magamnak a Surface-t, így ezt is használni fogom.

9 5
slipknotboy
Inaktív)

akkor milyen drága lesz én meg fogom venni

10 4
Tbyte
Dr. Gregory House (9/10)

Jó tudom, üzlet...de akkor is.

Ezt most úgy mondtad, minthogyha ez egy ilyen mellékes dolog lenne. Szerinted milyen más motivációja van a Microsoftnak azon kívül, hogy pénzt szeretne keresni?

Elvileg annyival tud többet, hogy több online szolgáltatás van beleépítve, amit eddig nem tehetett meg a Microsoft, mert eltiltották attól, hogy mindenfélét beleépítsen a rendszerébe, és monopól helyzetét kihasználva kiszorítsa a többi céget. Ezek a tiltások most lejártak, úgyhogy most már például lehet Store, internet drive, meg mindenféle, amit a többiek már rég megcsináltak annak köszönhetően, hogy ők nem voltak ettől eltiltva.

6 3
Wolfdale
Inaktív)

Ezért kell akkor olyan laptopot venni, amin nincs alapból rendszer, vagy csak valami egyszerű van, például FreeDOS.
Aki Windowsos laptopot vesz, és legyalulja róla, esetleg kalóz verzióra cseréli, annak nem sok esze van.

9 2
Tbyte
Dr. Gregory House (9/10)

Annyiból nem az, hogy ez beleszámolódik a PC-k, laptopok, tabletek, telefonok meg minden olyan dolog árába, amivel együtt adják. Ha valamiért úgy döntesz, hogy veszel mondjuk egy laptopot, akkor ezt is ki kell fizetned. Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan első dolgod lesz letörölni, és mondjuk felrakni helyette egy Ubuntut.