Hirdetés

Metro 2033

|

„Az egész világ romokban hever és az emberiség majdnem teljesen megsemmisült.” – ezzel a vidám, napsütéses és madárcsicsergős mondattal kezdődik a Dimitrij Glukovszkij, orosz író regénye alapján készült horror FPS, a Metro 2033 ajánlója…

Hirdetés

A S.T.A.L.K.E.R. pontos megjelenéséről továbbra sem mondhatunk semmi bíztatót, ám az oroszok szerencsére nem henyélnek (a spájzban), hiszen a 4A nevű fejlesztőcsapat ezen a másik horror FPS-en munkálkodik ezerrel. A Metro 2033 világa leginkább a Fallout poszt-apokaliptikus helyszíneit idézi. „A városokon kívülre nagyon kevesen merészkednek csak, de ott állítólag végtelen kiégett sivatagokat, és mutáns élőlényekkel teli erdőket és dzsungeleket találunk csak. A túlélők alig emlékeznek rá, hogy milyen volt az emberiség élete a katasztrófa előtt: a civilizáció maradványairól már szinte csak néhány öregember zavaros meséiből hallhatunk…” – olvashatjuk a sztorit felvázoló sajtószövegben.


Ráadásul az emberiség maradékának fogalma sincs arról, hogy hol és hogyan élnek a világ többi részén, ugyanis húsz év óta egyetlen repülő sem szállt fel, a vasutakat nem használták és a rádió és televízióadások is teljesen megszűntek. Úgy tűnik, a civilizált emberiségnek annyi, az új korszakot különféle – állati és emberi eredetű – mutáns lények uralma jellemzi… Persze azért maradtak páran, akikben az xx és xy kromoszómák még mindig normális módon rendeződnek el: ezek az „egészséges” emberek a moszkvai metróban élnek, amelyben állítólag a világ egyik legnagyobb atomcsapás ellen kiépített titkos bunkerrendszere található. Bár az itt élő emberek – csakúgy, mint a korábbi „normális” világban – különböző politikai és vallásos csoportokba tömörültek, azért a túlélés érdekében hajlandóak együttműködni egymással. A játék főszereplőjének, Artemnek be kell járnia az egész metrórendszert, hogy végül eljusson a metró szívébe, a „Polis”-ba, azért, hogy figyelmeztesse a vezetőket: az északi részbe eddig sohasem látott, furcsa mutánsok törtek be, és ha a katonaság nem készül fel alaposan ellenük, akkor minden embert ki fognak irtani, akit csak megtalálnak.


A játék egy saját, teljesen új generációs motort használ, amely állítólag alaposan le fogja izzasztani a legmodernebb PC-ket is. (A PC-s mellett párhuzamosan készül a PS3-as verzió is.) A képek alapján szájtátásra késztető grafika mellett érdekesség még, hogy az NPC-k mind élik majd saját életüket: végzik a napi teendőiket, beszélgetnek egymással, stb.) Hasonlóról mondjuk már hallottunk egy bizonyos másik készülőfélben lévő orosz FPS-ben és abból sem lett végül semmi, de azért bizakodjunk…

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)