Hirdetés

Microsoft és Activision: A nagy szivárgás

|

A két említett óriás jövendő kínálatával kapcsolatban söpört végig kontrollálatlan információáradat a világhálón.

Hirdetés

Érdekes dolog a világháló, a gyanútlan szörföző csak úgy bekukkant ide-oda, s olykor megesik, hogy a sok használhatatlan kacat között valódi gyöngyszemre lel. Mindez véletlen lenne, netán a sors vezetné a billentyűzeten végigsöprő ujjait, vagy ennél sokkal profánabb dologról, egyszerű reklámfogásról van szó? Nem tisztem ítéletet mondani e jelenség fölött.

Felmértek?

Néhány napja arra figyelt fel a szakma apraja-nagyja, hogy egymás után, szinte percenként érkeztek. A felelős az Intellisponse névre hallgató marketingkutató cég, amely láthatóan nem fektet túl sok energiát hálózatának biztonságára. Mielőtt belevágnánk az összekapart infómorzsák ismertetésébe, nem ártana tisztázni néhány apróságot. Az említett cég ugyebár piackutatással foglalkozik, s primer kutatási módszerként gyakran alkalmaz kérdőíves felmérést. Több forrás is úgy véli, hogy fennáll az esélye annak, hogy csupán elméletben létező, s megfelelő visszajelzés esetén netán a valóságba is átültetendő ötletekről van szó. Ennek tükrében, illetve a cég képviselője, továbbá a Microsoft nyilatkozatát figyelembe véve ajánlott az itt leírtakat fenntartással kezelni.

pletyka.jpg


Puskaporos koncert


Érdemes elsőként talán az Activision újdonságaival kezdenünk. Igazság szerint némi Pókemberes sokkhatástól eltekintve a Vivendivel július 8-án hivatalosan is frigyre lépő óriás tervei nem tűnnek különösebben kivitelezhetetlennek. A második világháború csendes-óceáni szigetvilágát lángba borító Call of Duty: World at War minden, csak nem kacsa, s az, hogy öt különféle koncepció létezik a végleges borítóra, netán borítókra szintén nem olyan hír, amitől megállna hőn szeretett planétánk forgása.

Call of Duty: World at War

cod5.jpg


Az, hogy a kiadó egyik legsikeresebb franchise-ának tartott Guitar Hero újabb és újabb epizóddal bővül, szintén nem verte ki a biztosítékot. A hírek szerint már-már Rockband szintű hangszeri felhozatallal, s igazán nagynevű sztárok, formációk szólamaival indul világhódító útjára a World Tour címre keresztelt epizód, potom 179.99 zöldhasúért cserébe. Tony Hawk, a deszkás szubkultúra képviselőinek egyik példaképe újabb játékhoz adhatja majd nevét, orcáját, s nyújthatja cserébe megtöltésre váró pénztárcáját. A kérdéses alkotás három lehetséges alcím (Amplitude, Adrenaline, Huck Jam) valamelyikét tudhatja majdan magáénak, s egy a Wii Balance Board-jához hasonló elven működő gördeszkás kontrollerrel kergeti őrületbe a vékony válaszfalak túloldalán lapuló szomszédokat PC-n, PS3-on és Xbox 360-on.

Guitar Hero III

guitar3.jpg


Ki ment meg a hősöktől?

Jelenleg a SEGA mellett az Activision nevezhető olyan kiadónak, amelyik komoly figyelmet fordít képregények, képregényből készült filmek játékos adaptációira. Ez a figyelem nem annyira a hullámzó minőségben, mint inkább a mennyiségben érhető tetten. Egyrészt folytatódik (ez már biztos) a Raven Software akció-RPG szériája. A srácok az X-Men Legends 2 után bekebelezték az egész Marvel univerzumot, így a Marvel: Ultimat Alliance 2-ben továbbra is bőséges választékban állnak rendelkezésünkre hősök és gazfickók is, mivel a történet a népszerű világ polgárháborújából merít ihletet. Majd' minden létező konzolra jön, ám a PC kimarad. Cserébe kapunk egy Powers and Titans című, főként multis csatározásokra kihegyezett akciójátékot a DC-Comics hőseivel (Batman, Superman, Green Lantern, Flash). Ami viszont egy lórúgás erejével hatott, az nem más, mint az állítólag fejlesztés alatt álló Pókemberes játékok száma. Nem kevesebb, mint 14 címről van szó, ami még öt éves periódusra nézve sem lenne kevés. Kérdés, mikor óhajtanak ennyi hálót reánk zúdítani. Mondanom sem kell, hogy kivétel nélkül konzolos projektekről szól a fáma.

Spider-Man: Web of Shadows

spiderman.jpg


Nézd má', benne vagyok a játékban!


A szivárgás másik „áldozata" a redmondi óriás, a Microsoft. E gigász esetében két konkrét játékkal kapcsolatban bukkantak fel további megerősítésre váró mendemondák. Az egyik az Xbox 360 tulajok között talán a legnagyobb presztízzsel bíró autóverseny, a Forza Motorsport harmadik részéhez köthető. Úgy tűnik, hogy ezúttal alaposan belehúztak a fejlesztők, mivel 100 versenypályán nem kevesebb, mint 400 verda közül szemezgetve bizonyíthatjuk be, hogy senki sem ért nálunk jobban az aszfaltszaggatáshoz. Ennek azonban meg kell majd fizetnünk az árát is, hiszen a „kicsike" kinőtte a rendelkezésére álló helyet, s a jelek szerint sehogyan sem sikerül rátuszkolni egyetlen duplarétegű DVD-lemezre. Tragédia, ugye?

Forza Motorsport 2

forza2.jpg


Nem aludtatok még el? Remek, van még pár érdekesség a tarsolyunkban.
Feltételezem, többen is láttak, ha nem is hazai, akkor külföldi tehetségkutató műsort, ahova olyan dalospacsirták is képesek voltak ellátogatni, akikkel régen az édesanyák csintalan csemetéiket szokták riogatni. Félreértés ne essék, nem a küllemüket kóstolgatom (még csak az kéne), pusztán vagyok oly pofátlan és kijelentem, hogy a többségüket még attól is törvényi úton tiltanám el, hogy otthon, a zuhany alatt fakadjon dalra. Pontosan nekik találták ki a Sony Singstar című partyjátékának vetélytársát, az Ajkakat. Nem vicc, Lips névre hallgat a cucc, s állítólag (gáz, hogy mindig mindenhova kénytelen vagyok odabiggyeszteni ezt a szót) harminc zeneszámmal, két, vezeték nélküli mikrofonnal, és szabadon felhasználható saját, ill. letöltött nótákkal felvértezve indul hadba.
Végezetül pedig kitérnék az Xbox 360 szakértők szerint is legnagyobb erősségének számító, online lehetőségeket és tartalmakat kínáló Xbox Live-ot (Talán egyszer hazánkban is működni fog hivatalosan.) érintő változásokra. Teljes ráncfelvarráson esnek át a játékosokat egymástól vizuálisan megkülönböztető, s bizonyos keretek között egyedivé varázsoló avatárok. Mindenkinek saját, igény szerint testre szabható avatárja lesz, „aki" virtuális személyiségünk kivetüléseként animált figuraként jelenik meg, s nem csak a szociális élet kialakításában, ill. bonyolításában kap szerepet, hanem (Itt tessék megkapaszkodni!) először csak egyszerűbb, letölthető árkád játékokban, később komolyabb, üzletben megvásárolható dobozos játékokban is feltűnik, mint játszható karakter.

xboxavatar.jpg


Abba lehet hagyni az álmélkodást és a hűházást, ugyanis lezárás következik. Ilyenkor szoktak a nálam tanultabbak és tehetségesebbek valami roppant szellemes poént elsütni (épp kifogyott, bocsi), vagy tanulságot levonni, következtetni, s kitartóan dörzsölgetni a kristálygömböt, ami ugyan szépen fog ragyogni, de a jövőt akkor sem árulja el. Tehát, mint arra már az elején is felhívtam becses figyelmeteket, meglehet, hogy az értesülések egy része a későbbiekben nem nyer igazolást, szóval ne rajtam akarjátok behajtani, én nem ígérek semmit.

GameStar

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)