Hirdetés

Windows 10 - idén nyáron jelenik meg, akárcsak a DirectX 12

|

Végre tudjuk, hogy mikor jelenik meg a Microsoft operációs rendszere, valamit vele együtt a DirectX következő generációja is.

Hirdetés

Komoly változásokon megy keresztül a Microsoft, amióta Satya Nadella ott a főnök, ez az elmúlt időszakban pedig különösen észrevehető volt: annyi év szenvedés és megvetés után a cég most végleg hátrahagyja az Internet Explorer nevet, a Windows legújabb változata pedig a mobilplatformok mellett az Xbox One-nal is közelebbi kapcsolatot fog ápolni, ezzel minden eddiginél szorosabb köteléket létrehozva a Microsoft egyes eszközei között.

A cég bejelentése szerint a Windows 10 idén nyáron fog megjelenni összesen 190 országban, 111 különféle nyelven. Az új rendszer a játékosoknak is tartogat majd izgalmas dolgokat, hiszen az Xbox One alkalmazás megjelenése mellett a DirectX 12-es verziója is az új operációs rendszeren fog először bemutatkozni.

Egy másik újdonság a Windows Hello, melynek segítségével a Windows 10 különféle biometrikus érzékelők és kamerák segítségével a bejelentkezésben a személyreszabásban tud majd segítséget nyújtani.

A pontos megjelenési dátumot még nem tudjuk, de jelenleg béta fázisban van a rendszer, amely egyébként ingyenes frissítésként lesz elérhető majd az első évben azok számára, akiknek megvan a rendszer 7-es vagy 8.1-es verziója.

Ti várjátok már? Átálltok majd rá, vagy még mindig jobb a 7 és a 8.1?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)