Hirdetés

Pokémon GO - ha eddig nem töltöttétek le, most már várjatok

|

Nagy az érdeklődés a Pokémon GO iránt, és ezt rosszakarók is igyekeznek kihasználni. Az androidosoknak érdemes vigyázni.

Hirdetés

Elvileg napok kérdése, és Európában is hivatalosan megjelenik a Pokémon GO. Az alkalmazás kis trükközéssel már most is használható itthonról mind iOS-en, mind Androidon, viszont míg előbbi esetében például egy az Egyesült Államok App Store-jához tartozó felhasználói fiók is elég, és közvetlenül az Apple szervereiről lehet tölteni kockázat nélkül, utóbbinál egy .apk fájl netről való letöltése a legkézenfekvőbb, melybe viszont lehet, hogy malware-t rejtettek.

A Proof Point nevű biztonsági cég kutatói felfedezték, hogy bizonyos apk-kban egy DroidJack nevű kártevő található, mellyel a támadók átvehetik az irányítást bárki készüléke felett.

Szerencsére egyszerűen ellenőrizhetitek, hogy az általatok letöltött .apk fertőzött volt-e. A Beállításokban keressétek meg az Alkalmazások között a Pokémon GO-t, majd nézzétek meg, hogy a következő engedélyek szerepelnek-e ott. 

Amennyiben azt látjátok, hogy az app engedélyt kér az SMS-ek, a hívások, a telefonkönyv kezeléséhez, hangrögzítéshez, a könyvjelzők olvasásához, a Wi-Fi be- és kikapcsolásához, valamint a rendszerrel együtt induláshoz, töröljétek le azonnal a játékot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)