Hirdetés

Pokémon GO - jogtalanul büntettek egy fanatikus játékost

|

A Niantic elkezdte szépen sorban nyakon csípni a Pokémon GO csalóit, sajnos azonban egy olyan játékost is megbüntettek, aki semmi rosszat nem tett.

Hirdetés

Jimmy Derocher 24 órás bant kapott a Pokémon GO-ban, miután egyetlen nap alatt 600 000 xp-t szedett össze. A Niantic rendszere úgy gondolta, ilyen eredményt csak és kizárólag csalással lehet elérni, pedig korántsem erről volt szó.

Jimmy ugyanis egy becsületes játékos, aki semmilyen külső programot vagy másfajta trükköt nem használt a kimagasló teljesítményhez. Mindössze annyit tett, hogy felfedezett egy különösen előnyös útvonalat, amin sétálva öt perc alatt 10 PokéStopot érintett. Így körözve több százezer tapasztalati ponttal gazdagodott és egészen jól haladt végső célja, az egy nap alatt elért egymillió xp felé, mikor a Niantic lecsapott.

A készítők egy olyan soft-ban megoldást alkalmaztak, melynek köszönhetően ha emberünk belefutott egy pokémonba és el akarta kapni, akkor a zsebszörny egyből elillant, így lényegében lehetetlen volt labdába zárni a kis lényeket.

A büntetés után Jimmy Derocher elmondta, fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a Niantic csalók elleni rendszere korántsem tökéletes és becsületes játékosokat is könnyen megbüntethet. Jimmy egyébként a streameiből befolyt összeg egynegyedét jótékony célokra ajánlotta fel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)