Hirdetés

30 méterrel a föld alatt ragadt négy Pokémon GO játékos

|

Négy angol fiatal merészkedett le egy barlangrendszerbe abban a reményben, hogy néhány menő lénnyel gazdagodhatnak a Pokémon GO-ban, de végül a tűzoltóknak kellett kihozniuk őket.

Hirdetés

A Pokémon GO játékosai a játék megjelenése óta eltelt hetekben megmutatták, hogy olykor extrém helyekre is képesek elmenni egy-egy ritkább lény reményében. De szerencsére csak kevesen járnak úgy, mint négy angol fiatal.

A BBC tudósítása szerint ugyanis a tűzoltóknak kellett kihoznia azokat a srácokat, akik egy kiterjedt barlangrendszerbe merészkedtek le néhány menő pokémon után kutatva. A Box Mines néven ismert rendszer 186 négyzetkilométeren terül el és a fiúkat kiszabadító tűzoltók szerint rengeteg kanyargós ösvényből és kereszteződésből áll. Így nem annyira meglepő, hogy a Pokémon GO játékosok eltévedtek, bár GPS jel és térerő híján nehéz megérteni, miért is mentek ilyen mélyre a barlangrendszerben.

Viszont szerencséjükre találtak egy olyan termet, ahol volt térerő, így segítséget tudták hívni, a tűzoltók pedig egy, a barlangrendszert ismerő helyi idegenvezető segítségével kihozták a négy srácot a nagyjából harminc méteres mélységből.

"Én ezt nem értem, de úgy tűnik, ez most az aktuális őrület" - nyilatkozta a mentés vezetője a Pokémon GO-ról. "Ezeket a Pokémon lényeket keresték és meglepő módon nem találtak egyet sem, de egyértelmű, hogy [a játék] veszélyes helyzetekbe sodorja az embereket, mint amilyen ez volt. Várhatóan a dolog csak rosszabb lesz, ha a játékosok követik a játék szabályait" - nyilatkozta viszonylag borúlátóan Damien Bence.

Bár ezúttal különösebb baj nélkül ért véget a történet, valóban aggasztó, milyen gyakran fittyet hánynak a játékosok a Pokémon GO töltőképernyőjén található figyelmeztetésre és a józan észre is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)