Hirdetés

Pokémon GO - ezekkel a funkciókkal bővül hamarosan

|

A Niantic számos újdonságot jelentett be a 2016-os Comic-Conon, azonban egyelőre a szerverek stabilitását jelölte meg elsőszámú napirendi pontként.

Hirdetés

Kijelentető, hogy Pokémon lázban ég az egész világ, és ezzel a San Diego-i Comic-con szervezői is tisztában voltak, ugyanis az előzetes tervektől eltérően a Pokémon GO panel átkerült a az expo legnagyobb épületébe a  "H"- csarnokba. John Hanke, a Pokémon GO-t jegyző Niantic vezérigazgatója ki is használta a nagyszínpad kínálta lehetőséget, és számos, az applikációt érintő újításról számolt be. Azt azért hozzátette, hogy elsődlegesen még mindig a szerverek stabilitásának megteremtése van a fejlesztők célkeresztjében.

Az egyik legtöbbeket foglalkozató kérdés, a még hiányzó pokémonok játékban való szereplése megválaszolatlan maradt, Hanke nem tért ki Mewtwo-ra, és a legendás madarakról  (Articuno, Zapdos és Moltres) is csak érintőlegesen volt szó. A hozzájuk kötődő, már előzetesen bejelentett csapatok immáron hivatalos logót is kaptak, és a csapatok vezetőinek kilétét is bejelentette a Niantic feje. Három csapat közül választhatunk magunknak, Team Mystic (kék), Team Valor (piros) és Team Instinct (sárga), a vezetőik név szerint: Blanche, Candela és Spark. 

Az egyelőre még nem tisztázott, hogy a trainerek hogyan fognak interakcióba kerülni a játékosokkal, illetve miben befolyásolják a játékmenetet, de Hanke arra utalt előadásában, hogy a karakterek tanácsokkal, hasznos tippekkel látják majd el a játékosokat.

Hanke elhintette a további pokémon generációk szerepeltetésének lehetőségét is a Pokémon GO-ban, utalt rá, hogy a későbbiekben az alap 150-nél is több pokémon keresztezheti utunkat valós-virtuális kalandjaink során. Emellett tervezik a PokéStopok fejlesztését is és a Pokémon Centerek létrehozásának gondolatától sem zárkóznak el.

A vezérigazgató a továbbiakban a pokémon csere lehetőségét magasztalta, mivel véleménye szerint ez egy remek lehetőség közösségek, emberi kapcsolatok kialakítására, és bejelentette, hogy a Niantic is dolgozik a csere funkción, de egyelőre még a fejlesztés korai fázisában járnak. A fantasztikusan hangzó bejelentések után türelemre kérte a játékosokat, ugyanis a Niantic egyelőre egyértelműen a szerver problémák kiküszöbölésén dolgozik, tehát egyelőre nem lehet tudni, mikor érkeznek a fent említett opciók.

Ezután megköszönte a rajongók bugokat illető visszajelzéseit is, ezek alapján ugyanis könnyebben fel tudják térképezni a problémákat, és biztosította a játékosokat, hogy mindent megtesznek a hibák kijavításának érdekében.

A Niantic-vezér továbbá kiemelte a játék szociális és fizikális előnyeit, habár a készítők semmiképpen nem kívánták fitnesz applikációként reklámozni a Pokémon GO-t. Hanke véleménye szerint a játék lehetővé teszi, hogy nagyobb mértékben kerüljünk interakcióba más játékosokkal, mint a hagyományos, "otthonülős" videojátékok esetében és úgy gondolja, ez a jelenség pozitív hatással is lehet a fiatalok egyes szocializációs fázisaira.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)