Hirdetés

Pokémon GO - cserélgetni is tudunk majd egymás között

|

A Niantic bejelentette, milyen tervei vannak a Pokémon GO közeljövőjét illetően.

Hirdetés

A Pokémon GO közel egy hete jelent meg iOS-re és Androidra az Egyesült Államokban. A játék nemzetközi megjelenése azonban megakadt, a Niantic ugyanis a nagy terhelés miatt szerverproblémákkal szembesült. Ebben közrejátszott, hogy lényegesen többen töltötték le, mint amennyire a csapat számított - nem véletlenül akarták azt, hogy eredetileg csak néhány régióban legyen elérhető.

A megjelenés óta már számos rémes illetve röhejes eset látott napvilágot a játékkal kapcsolatban, ez azonban a lehető legkevésbé sem vette el a lelkes Pokémon gyűjtők kedvét. Néhány dolog viszont még mindig hiányzik az alkalmazásból, a lyukakat pedig a Niantic igyekszik a lehető leghamarabb befoltozni.

A Pokémon játékok egyik legközpontibb eleme a Pokémonok cseréje, ez viszont egyelőre még hiányzik a kiterjesztett valóságra épülő játékból. A rajongóknak nem kell már sokáig szomorkodniuk, ugyanis a fejlesztőstúdió vezérigazgatója megerősítette, hogy a csere funkció tervbe van véve a jövőbeni újításokat illetően.

"Ez egy amolyan kihagyhatatlan kulcselem" - mondta John Hanke a Business Insider magazinnak adott interjújában. Sajnos, konkrétumot egyenlőre nem osztott meg a csere működési elvéről, vagy hogy mikor érkezik meg a frissítés, azt azonban kihangsúlyozta hogy a játékmenet szempontjából ez egy rendkívül fontos funkció, ugyanis még inkább arra sarkallja a játékosokat, hogy közösen játszanak a virtuális, illetve a valós világban egyaránt.

Hanke emellett említést tett egy másik újításról is: fejleszteni fogják a Pokéstopok, illetve edzőtermek elérhetőségét, mert egyelőre még csak a legalapvetőbb verziók kerültek a játékba. Az update lehetővé teszi majd a játékosoknak, hogy sokkal szélesebb skálán fejleszthessék magukat az eddigitől eltérő módokon is. A vezérigazgató ígért a világranglistát érintő változtatásokat, valamint a játék grafikáját illetően is számíthatunk javulásra - a Pokémonok hamarosan sokkal élethűbben olvadnak majd bele a valódi környezetbe.

Hanke emellett kitért arra is, hogy a Niantic Labs tervezi a Pokémon GO AR (kiterjesztett valóság)-eszközök irányába való elmozdítását. "Jópofa lenne kezdeni ezzel valamit." - tette hozzá. Kétség sem férhet ehhez, azonban jelenleg a legjelentősebb ilyen szerkentyű a Microsoft's HoloLens, ami viszont még aligha nevezhető a tömegek számára elérhető technológiának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)