Hirdetés

Pokémon GO - rengeteg újdonságot tudtunk meg az AR Pokémonról (videó)

|

Új screenshotok és egy nemhivatalos videó is napvilágot látott a Pokémon GO-ból, továbbá a fejlesztők pár új infót is elárultak az érkező mobiljátékról.

Hirdetés

A bejelentése óta viszonylag keveset hallottunk a Pokémon GO-ról, viszont a fejlesztők nemrég új információkkal frissítették a játék oldalát. A Niantic ugyan a megjelenés dátumát nem leplezte le, megtudhattuk például, hol várhatnak ránk a leggyakrabban Pokémon-csaták.

Ahogy azt a játék első bemutatásakor is elárulták a fejlesztők, a cél az, hogy minél több valós helyszín között mozogjunk, hiszen nem találunk majd meg minden befogható pokémont egy helyen. A vad példányok elhelyezésekor nem csak tematikus szempontokat vesznek figyelembe - például a víz típusú pokémonok valós vizek közelében gyakoribbak lesznek -, hanem létrehoznak úgynevezett PokéStop helyszíneket is. Ezek a valóságban is nevezetes helyek, híres épületek, történeti helyek, műalkotások és hasonló helyszínek lesznek, ahol új pokélabdákat és más tárgyakat is begyűjthetünk. De valószínűleg a városok más részeit róva sem fogunk elmenni a pokémonok mellett, ugyanis a befogható szörnyecskékre rezgő értesítésekkel figyelmeztet a játék akkor is, ha épp nem nézzük a játék térképét.

Persze a Pokémon GO nem csupán a gyűjtögetésről szól majd, természetesen a csaták is fontosak lesznek. Ehhez a legjobb helyek a Pokémon világából ismert edzőtermek lesznek, amik a PokéStopokhoz hasonlóan ismert helyeken lesznek kijelölve. A játékosok választhatnak majd három frakció közül, amik folyamatosan csatáznak majd az edzőtermek feletti irányításért, amihez ott kell hagynia egy játékosnak egy pokémont az adott helyszínen, amivel a következő arra járó mesterek megküzdhetnek.

Minden valószínűség szerint a csaták is segítenek majd szintet lépni pokémon-mesterként, aminek hála még ritkább lényekkel találkozhatunk a világot járva. Hogy a szörnyek befogása hogyan is néz majd ki, arról egy nemhivatalos (így az sem biztos, hogy hiteles, bár a most kikerült screenshotokra nagyon hasonlító) felvétel mutatja be, ami a videó készítője szerint a SxSW fesztivál játékokhoz kapcsolódó részén lett rögzítve. Ezen csak a pokélabdák használatát látjuk, a harcot nem, viszont azt is előrevetíti, hogy a jobb labdákért valószínűleg fizethetünk is a még idén megjelenő free-to-play játékban. Pontos dátumot ugye még nem ismerünk, de az biztató jel, hogy a fejlesztők március végén egy, a rajongók bevonásával végzett tesztet bonyolítanak Japánban.

Mit szóltok az új infókhoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)