Hirdetés

Pokémon GO - több év börtönre számíthat a templomban játszó orosz blogger

|

Az egyik orosz Pokémon GO játékos akár öt éves börtönbüntetést is kaphat azért, mert egy orthodox templomban kergette a zsebszörnyeket.

Hirdetés

A Pokémon GO játékosbázisa drasztikusan csökkent és valószínűleg a nemrég belengetett frissítés érkezéséig nem is fognak sokan visszatérni a pokémonok kergetéséhez. Egy orosz blogger viszont még mindig tolja a játékot és most pontosan ezért került bajba.

Ruszlan Szokolovszkij egy közismert orosz blogger, aki nyíltan vallásellenes nézeteket követ. Nem kifejezetten az orthodox vallást támadja, hanem az egyház által követendőnek tartott életmódot tartja elfogadhatatlannak, illetve az állam és az orthodox egyház összefonódását is kritizálja.

Nemrégiben feltöltött egy videót, melyen az látható, hogy a jekatyerinburgi Szent Vér templomban nyomogatja vadul a Pokémon GO-t. Az orosz törvények egyértelműen tiltják, hogy a vallás gúnyolódás tárgya legyen. A templombéli pokémonvadászat a hatóságok szerint pontosan ebbe a kategóriába tartozik, ezért a rendőrség egyből letartóztatta Szokolovszkijt.

Az orosz hatóságok elmondása alapján a blogger legalább öt éves börtönbüntetésre számíthat. Azt is fontosnak tartotta hozzáfűzni a belügyminisztérium jekatyerinburgi sajtóreferense, hogy így majd minden "pokémonista" megtanulja a leckét.

Az egész esetről nekem egy júliusi hír jutott eszembe. Ekkor a birminghami metodista templom lelkésze észrevette, hogy temploma egyben egy Pokémon Gym is. Itt valamiért egy cseppet sem jelentett gondot, ha pokémonokat hajkurászik a nép, sőt kifejezetten felhívták a Gymre az emberek figyelmét:

Így is lehet(ne) csinálni. Szerintetek tényleg ilyen drasztikus büntetést érdemel az orosz blogger?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)