Hirdetés

Pokémon GO - befellegzett a pokémon kereső oldalaknak?

|

A Niantic vezér John Hanke kimondottan ellenzi a pokémon kereső oldalak létét, véleménye szerint ezek csak elveszik a játék értelmét, nem mellesleg a Pokémon GO felhasználási feltételeinek sem tesz eleget, aki ilyen keresőt támogat.

Hirdetés

A Pokémon GO-hoz kapcsolódó kereső applikációk lényege, hogy az alkalmazások megkönnyítik a kívánt zsebszörnyek megtalálását (konkrétan megmutatják őket a térképen), így megkímélik a felhasználókat attól, hogy kilométereket gyalogoljanak a hőn áhított pokémonokért.

John Hanke a napokban már kifejezte nemtetszését: "Azok akik ilyen kereső programokat használnak, csak magukkal szúrnak ki, hiszen ez elveszi tőlük a játékélményt." A Niantic főnöke még azt is hozzátette, ahhoz, hogy ilyen keresők létrejöjjenek "emberek meghekkelik a programot, hogy adatokat szedjenek ki a rendszerből, ez pedig a felhasználási feltételek ellen való." Nyilatkozatában egészen odáig ment, hogy cégük, a közel jövőben lépéseket fog tenni a kereső oldalak lezárásának érdekében.

Hanke bizonyította, hogy nem kenyere az üres fenyegetőzés, olyannyira, hogy a leglátogatottabb kereső site, a Pokevision a mai napon már nem is volt elérhető. Az oldal lezárásának pontos körülményeit egyelőre homály fedi és a Pokevision egyik szülőatyja, Yangcheng Liu nem is kívánt részleteket megosztani ez ügyben.

Felmerül persze a kérdés, hogy a három lábnyomos bug kiküszöbölése érdekében a játékból eltávolított kereső rendszer hiányát mikor pótolja a Niantic, hiszen elsősorban ennek okán tudtak a kalóz kereső appok iszonyatosan gyorsan teret nyerni. Mivel ez a módosítás már így is sokaknál kivágta a biztosítékot, előfordulhat, hogy a Niantic élénk anti-kereső app akciója ronthat valamelyest a játék népszerűségén, amennyiben a gyártó nem rukkol elő egy működőképes hivatalos megoldással.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)