Hirdetés

Murdered: Soul Suspect, GRID Autosport - 2014. júniusi játékmegjelenések

|

A nyár első hónapjában jön a saját gyilkosságunk utáni nyomozásról szóló Murdered: Soul Suspect, az EA újraéleszti a UFC szériát, az eddigi legjobb GRID jöhet a GRID Autosport képében és újra mesterlövésznek állunk a Sniper Elite 3-ban.

Hirdetés

Eljött a nyár, eljött az év első felében kimaradt játékok pótlásának ideje. A június egyelőre azért még mindig elég ígéretes, a listán szereplő minden címre érdemes odafigyelni, mert nagy visszatérések és érdekes új próbálkozások is vannak. Ott van például az NCSoft új MMO-ja, a Wildstar vagy a CI Games második világháborús FPS-e, az Enemy Front, de arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a THQ-tól átvett UFC franchise-zal mihez kezdett az EA, illetve hogy tényleg a GRID Autosport lesz-e a széria csúcsa. Mint azt a lista végén látjátok, júliusban egyelőre alig akad valami, de akkor úgyis GameStar Tábor lesz, úgyhogy mi már tudjuk, mivel foglaljuk el magunkat, és reméljük, sokan velünk tartotok.

Wildstar - június 3. - PC

A The Elder Scrolls Online-nak egyelőre nem jött be a világmegváltás, de nem a Bethesda MMORPG-je az egyetlen, ami megpróbálja felfrissíteni a műfajt, és bebizonyítani, hogy 2014-ben is lehet még havidíjas MMO-val sikert elérni. A játékban a Nexus bolygón kalandozunk, ahol egykor az Eldan faj élt. Egyszercsak a faj minden egyede eltűnt, és két frakció, a The Dominion és a The Exiles harcol a hátrahagyott, ultra fejlett technológiák megszerzéséért. Mint minden MMO-ról, úgy erről is rengeteget lehetne mesélni, olvassátok el előzetesünket.

Ultra Street Fighter IV - június 3. és 4. - Xbox 360, PlayStation 3

Senki nem mondhatja, hogy a Capcom nem sajtol ki mindent egy-egy Street Fighter játékból. Az először PlayStation 3-ra, egy nappal később Xbox 360-ra, és valamikor nyáron PC-re is megjelenő Ultra Street Fighter IV új pályákat és új karaktereket hoz. Utóbbiak közül néhányat a Street Fighter X Tekkenblől már ismerhetünk (Rolento, Elena, Hugo, Poison), de mechanikájuk teljesen más, Decapre pedig először jelenik meg játszható karakterként. Emellett olyan újdonságok is jönnek, mint a Red Focus, a Double Ultra és az Edition Select, meglátjuk, ez elég lesz-e ahhoz, hogy aki még nem játszott az alapjátékkal sem, azt is magához édesgesse.

Murdered: Soul Suspect - június 6. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Számunkra vitathatatlanul ez a hónap legérdekesebb megjelenése. A Murdered: Soul Suspect sztorija maga is elég volt ahhoz, hogy felkeltse érdeklődésünket - nem minden nap játszhat az ember olyan játékkal, amiben a saját gyilkosa után kell nyomoznia. Ronan O'Connor nyomozót csúnyán lelőtte egy kegyetlen gyilkos, de szellemként visszatérve, újonnan szerzett képességeit használva a nyomába ered. Segíti őt egy Joy nevű lány is, aki egyrészt szemtanúja volt a gyilkosságnak, másrészt képes kommunikálni a szellemekkel. Már tavaly is több díjra jelölték, meglátjuk, beváltja-e a reményeket. Mi nagyon várjuk.

Enemy Front - június 10. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Bizonyára emlékeztek még a hírhedt City Interactive fejlesztőstúdióra. Felejtsétek el, nincs többé. Illetve mégis: CI Games néven kell keresni. A csapat többnyire továbbra is FPS-ekben utazik, most olyat csinálnak, amilyet már rég nem csinált senki: második világháborús lövöldözős játékot. Az Enemy Frontban egy haditudósító visszaemlékezéseiből ismerhetjük meg a háború európai hadszíntereit, főleg azokat, melyeken még nem jártunk II. VH-s játékban. A pályák majd' felében a varsói felkelés lesz a középpontban. Szintén írtunk róla egy átfogó előzetest, mindenképp olvassátok el.

EA Sports UFC - június 17. - PlayStation 4, Xbox One

Az EA Sports-nak határozott tervei vannak a UFC franchise-zal. Mivel ez lesz az első olyan játék, ami már nem a THQ, hanem az EA felügyelete alatt készül, nem is siettették el a dolgot. Az új UFC csak újgenerációs konzolokra jelenik meg, és más EA Sports játékokhoz hasonlóan az Ignite engine-t használja. A fejlesztést a Fight Night csapata, az EA Canada végzi, de az irányítást nem a boxolós játékokból vették át. Lesznek benne női harcosok és Bruce Lee is, reméljük lesz legalább annyira jó, mint a UFC Undisputed sorozat három része. A demó hétfőn jön, Jon Jones és Alexander Gustafsson tavaly szeptemberi összecsapását játszhatjuk le benne.

Atelier Rorona Plus: The Alchemist of Arland - június 20. - PlayStation 3

Havi kötelező JRPG adagunkat most az Atelier Rorona felturbózott kiadása adja meg nekünk. Az alapjáték 2010. októberében jelent meg Európában, az Atelier Rorona Plus pedig tavaly novembertől kapható Japánban, de hozzánk csak most fog eljutni. A remake egyrészt szebb lett, másrészt új kísérőket, új bossokat, új pályákat és új jelmezeket kínál, ráadásul a craftoláson is javítottak. PS Vitára szintén jön, és a két változat között szinkronizálhatjuk a mentéseket.

MotoGP 14 - június 20. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4

A Milestone tavaly egy egész jó MotoGP játékot dobott össze, az ideitől is hasonló teljesítményt várunk. Több mint 100 motoros szerepében száguldhatunk köztük „a múlt bajnokaival”. Megjelenéskor 18 pálya lesz benne, a többi valószínűleg DLC-ben jön. Új grafikus motort használ, a hangokon is fejlesztettek, illetve ez lesz az első MotoGP játék az új generáción - de úgy tűnik, csak PC-re és PlayStation 4-re jön, Xbox One-ra nem.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies - június 24. - PC

Még egy kis második világháború jutott a hónapra, méghozzá a Company of Heroes 2 önálló kiegészítője, a The Western Front Armies formájában. A hangsúly a nyugati front ütközetein van, a US Forces egységei és a German Oberkommando West feszülnek egymásnak nyolc új hadszintéren. 

Plants vs. Zombies: Garden Warfare - június 24. - PC

A Microsofté volt az elsőbbség, de a szerződés lejártával más platformokra is megjelenhet a PopCap Plants vs. Zombies TPS-e, a Garden Warfare. A PC-s változat a Garden Variety Pack és a Zomboss Down DLC-k teljes tartalmát magában foglalja, de ezen túl semmi más extrát nem kínál. A minimum gépigény nem vészes, de a játék nem fog mindenkinél futni. Kíváncsiak vagyunk, mekkora sikere lesz.

Transformers: Rise of the Dark Spark - június 24. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii U

Idén is jön egy Transformers játék, a sorban már ki tudja hanyadik. A Rise of the Dark Spark egyjátékos kampányában az Autobotok és az Álcák oldalán egyaránt harcolhatunk, többjátékos módban pedig három társunkkal közhetünk az özönlő ellenfelek ellen. A Fall of Cybertron közvetlen folytatásaként abszolút esélyes, de az Age of Extinction filmmel közel egy időben kell kijönnie, ami általában nem jelent jót. Reméljük nem siették el.

Valiant Hearts: The Great War - június 25. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

A UbiArt keretrendszer hibátlan, az ebben készült játékok mindegyike egyrészt gyönyörű, másrészt nagyon élvezetes lett. A Rayman játékok és a Child of Light mondhatni vidámabbak voltak, a Valiant Hearts viszont szomorú, megható témákkal foglalkozik. Kivételesen nem a második, hanem az első világháború idejébe megyünk, négy idegent irányítva kell egy fiatal német katonának segíteni megtalálni szerelmét. A négy idegen között egy kutya a kapocs, akivel nyilván szintén történni fog valami szomorú. Áhh, csak nem...

GRID Autosport - június 27. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Itt a Codemasters nagy esélye. Az első GRID-et nagyjából mindenki imádta, aki egy kicsit is kedveli az autós játékokat, a második rész viszont a balul elsült változtatások miatt nem tudta azt felülmúlni. Az Autosport viszont a készítők ígéretei szerint a sorozat legjobb epizódja lesz, visszatér a belső nézet, lesznek éjszakai versenyek, rengeteg különböző típusú autót próbálhatunk ki több mint 100 pályán, minden korábbinál részletesebben testreszabhatjuk a nehézséget, úgyhogy nagyon valószínű, hogy ettől már mindenki boldog lesz. Mi már próbálgatjuk, de az előzetes verzióban is rengeteg a tartalom, hamarosan leírjuk, szerintünk milyen lesz.

Sniper Elite 3 - június 27. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Még hogy nincsenek mostanság második világháborús játékok... Amíg nem láttuk egyben a júniusi megjelenéses listát, nem is esett le, hogy milyen időutazás lesz itt. A Sniper Elite 3 helyszíne Észak-Afrika, egzotikus tájakon kell mesterlövészkedni. Az előrendelők ismét Hitlert nyírhatják ki nagyon sokszor, mindig máshogy.

Divinity: Original Sin - június 30. - PC

Végre, VÉGRE tényleg megjelenik a Divinity: Original Sin. A tavaly október-novemberre ígért, később februárra, majd júniusra halasztott, a Kickstarternek köszönhetően megvalósuló játék a Divine Divinity előzményeit dolgozza fel. Két hőst, egy harcost és egy rejtélyes harcosnőt irányítva kell feltérképeznünk a világot. A fejlesztők több mint egymillió dollárból rakták össze, reméljük ez az összeg elég volt ahhoz, hogy a rajongók, de főleg a támogatók ne csalódjanak. Gyűjtői kiadás is lesz.

2014. július játékmegjelenések:

Making History: The Great War - július 28. - PC

Frissítés (2014.06.06. 15:41): A Divinity: Original Sint egy picit elhalasztották. Az új megjelenési dátum június 30., ennek megfelelően javítottuk a cikket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)