Hirdetés

Nvidia Titan X - a GDC-n mutatták be a 12 GB-os szörnyeteget

|

Az Nvidia bejelentette a világ legbrutálisabb videokártyáját, a Titan X-et, amelyet elsősorban a különböző VR szemüvegek kiszolgálásához alkottak meg.

Hirdetés

Az idei Game Developers Conference középpontjában egyértelműen a virtuális valóság és az arra épülő játékok és különböző eszközök állnak. A technológia rohamléptekkel fejlődik, az elképesztő ugrásoknak azonban lassan gátat szabhat a a hardveres fejlődés. Ha az Nvidián múlik, ettől nem kell tartanunk.

Az Epic Games egyik alapítója, Tim Sweeney is előadott a GDC-n, ahol a videojátékok és az átvezetők fejlődéséről, a fotorealisztikus grafikáról és a virtuális valóságról beszélt. Aztán egyszer csak a semmiből megjelent Jen-Hsun Huang, az Nvidia elnöke, kezében egy méretes dobozzal.

Mint kiderült, a dobozban a cég legújabb videokártyája, a világ legfejlettebb ilyen hardverének kikiáltott Nvidia Titan X csücsült, amelyet Huang jelképesen át is adott Sweeney-nek. A kártya 8 milliárd  tranzisztort és 12 GB RAM-ot tartalmaz (bár ahogy az Nvidiát ismerjük, ez lehet hogy csak 11,5 GB). Az árat egyelőre nem ismerjük, de még januárban hallani lehetett olyan pletykákat, hogy 1350 dollárt kérnek majd egy ilyen szörnyetegért. Igen, ez 3 és fél PS4 ára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)