Hirdetés

Egyetemi tananyag része lesz a Pokémon GO

|

Az Idahói Egyetemen már nem csak szórakozásból kereshetik a diákok a pokémonokat, egy interaktív kurzuson tanulhatnak is az alkalmazás hatásáról.

Hirdetés

A Pokémon GO odáig jutott, hogy lassan már semmire sem kapjuk fel a fejünket, csak legyintünk, hogy "hát persze, hogy ilyen is van". Az Idahói Egyetemen a Popkulturális játékok kurzus tematikájában is szerepet kapott.

A kurzus elfogadtatható a kötelező testnevelés helyett, hiszen megköveteli a mozgást. A Pokémon GO mellett szerepet kap a Humans vs. Zombies is, ami egy okostelefont nem igénylő szerepjáték.

Az órákat tartó Steven Bird szerint a Pokémon GO-nak jóval nagyobb haszna is van pusztán annál, hogy mozgunk és közben használjuk a telefonunkat.

"Kalandozol, különböző dolgokat látsz, aktív vagy, látod a napot. Lehetőséged van nagyobb csoportban mozogni. Nemcsak fizikai aktivitást kínál, hanem csapatépítést és vezetői képességek gyakorlását is."

A professzor célja az, hogy a fiatal felnőttek a közösségi játékokon keresztül felfedezzék az aktív életmód szépségeit. Szerencsére nem kell messzire menni, hogy hasonló példát találjunk. Az ELTE Állami és Jogtudományi Karán Dr. Tóth Csaba Politika és science fiction című előadássorozatán a politika működését próbálta közelebb hozni a hallgatókhoz és érthetőbbé tenni a Star Wars-on vagy az Éhezők Viadalán keresztül.

Ti mit gondoltok? Beiratkoznátok egy hasonló kurzusra? Örülnétek neki, ha a ti sulitokban is lenne hasonló óra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)