Hirdetés

Ők lettek a PlayIT legjobb esportolói

|

A budapesti Microsoft PlayIT Show-n rengeteg izgalmas versenyen mérhették össze erejüket az ország legjobb játékosai.

Hirdetés

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a budapesti Microsoft PlayIT Show egy igazi gamer ünnep volt. A rendezvényen számos esport verseny is zajlott, most pedig éppen itt az ideje, hogy sorban megemlékezzünk az egyes megmérettetések legjobbjairól. 

A PlayIT Overwatch bajnokságát egy komoly előselejtező után tartották meg, így a G csarnokban megrendezett élő meccsekre már csak a legjobbak nyertek részvételi jogot. A díjazás is ehhez mérten bőséges volt, az első helyezett Team HoP e-Sport Crew 6 darab 24 colos Samsung HD Gaming Monitor boldog tulajdonosa lett, az ezüstérmes myRevenge e.V. HUN 6 Samsung Samsung 750 EVO 2.5" 120GB SATA 3 merevlemezt kapott, míg a harmadik QUICKZ GAMING és a negyedik CREWBEST Blue csapat Samsung goodie bagekkel vigasztalódhatott. A verseny után a Magnew jóvoltából egészen a PlayIT zárásáig szabad játék folyt a színpadon, így bárki átélhette, milyen a reflektorfényben játszani. 

A Wargaming is egy komoly versenysorozatot zárt le a PlayIT-en. GameStar Nagyszínpadon zajlott a World of Tanks verseny végső nagydöntője, a Trigg 2 ás az INV4DERS csapatok között. Itt végül elsöprő győzelmet aratott a Trigg 2, akik 3-0-ra diadalmaskodtak. Rég láttunk ennyire fölényes sikert. 

Egész évben pörgött a Lenovo Y Kupa CS:GO, illetve LoL kategóriákban. A vidéki PlayIT-ekről összesen négy-négy csapat jutott tovább, majd a budapesti PlayIT Show-t megelőzően az is eldőlt, hogy végül melyik lesz az a két-két csapat, akik a helyszínen küzdhetnek meg magáért a kupáért. Így a Counter-Strike: Global Offensive Lenovo Y Kupa tulajdonosa a Control Gaming csapat lett, a League of Legends kupát pedig a Team Horizon Reapers együttese vihette haza. Mindét győztes csapat 500 ezer forintos díjazásban is részesült. CS:GO fronton a Fury Gaming lett a második, a harmadik-negyedik helyen pedig az Outbreak és a redbeaks osztozott (itt nem játszották le a bronzmeccset). A LoL versenyben a WiLD.CoolerMaster csapat vitte el az ezüstérmet, harmadik helyen a  myRevenge e.V, a negyediken pedig a WSE.black zárt. Mindkét versenyre igaz, hogy a második helyért 300 ezer, a harmadik és negyedik helyezésért pedig kereken 100 ezer forint járt. 

Az ország legjobb Hearthstone játékosai az Aula Hearthstone profi versenyen mutathatták meg, hogy bizony nekik van a legjobb paklijuk. Itt exigo#2915 lett a bajnok, akit nem mindennapi teljesítményéért Asus videokártyával és processzor hűtővel jutalmaztak. Az ezüstöt Jokeh#2504 vitte el, aki Aula billentyűzetet és processzor hűtőt nyert. Harmadik helyen Adam0227#2679 végzett, ő egy Aula fülesnek örülhetett, a negyedik Justbrave#2759 pedig egy Aula egeret vitt haza. 

A fentieken túl természetesen számos helyszíni verseny is pörgött a budapesti PlayIT Show-n melyekre bármelyik látogató szabadon nevezhetett. 2017-ben újra négy vidéki nagyvárosban és Budapesten is vár benneteket a PlayIT, ahol mindig a játékok kerülnek a középpontba!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)