Hirdetés

PlayIT Charity - jótékonykodj és licitálj a youtuber relikviákért

|

Az új PlayIT Charity kezdeményezésről mesélt nekünk a Microsoft PlayIT Show főszervezője.

Hirdetés

A PlayIT szervezőihez igencsak közel áll a jótékonyság, a november 26-án megrendezésre kerülő budapesti Microsoft PlayIT Show-n pedig ti magatok is jótékonykodhattok, ráadásul ezzel különleges youtuber relikviákra tehettek szert. Minderről és az új PlayIT Charity programról a rendezvény főszervezőjével, Csanda Gergellyel beszélgettünk.

GameStar: Mondanál valamit a PlayIT új kezdeményezéséről, a PlayIT Charity-ról?

Csanda Gergely: A PlayIT Charity nem egy előzmények nélküli kezdeményezés. Eddig is igyekeztünk minél többet segíteni azokon, aki segítségre szorulnak. Állandó partnerünk többek között a Kuckó Önkéntes program, mely árvaházi gyermekeknek segít, nagyon sok területen. De a Mikulás Gyárral, a Dévai Szent Ferenc alapítvánnyal és több más szervezettel is együttműködtünk az évek során.

Azt láttuk a különböző aktivitások során, hogy a gamer társadalom nagyon nyitott a rászorulók irányába, és kiemelten segítőkész ha baj van. Éppen ezért gondoltuk az a kollégákkal, hogy arcot adunk ennek az egész jótékonykodás vonalnak, és elindítjuk a PlayIT Charity kezdeményezést.

GS: Mivel készültök a novemberi PlayIT-en?

Cs.G.: Több dologgal is készülünk. Egyrészről a Hungexpo Zrt.-vel közösen árva gyermekeket látunk vendégül a rendezvényen, és az azt követő Video Games Live koncerten. Másrészről, az egyik ismert magyar videósnak pár hete leégett a háza, és neki is szeretnénk a rendezvényen átadni egy nagyobb összeget tartalmazó csekket. Egyedülálló kezdeményezésként pedig, a PlayIT egy nagy összefogásra szólította fel a magyar youtuber/videós társadalmat. Videósok személyes tárgyait szeretnénk elárverezni a rendezvényen, a befolyt összegből pedig egy leukémiás kisfiúnak a steril szobáját szeretnénk felépíteni, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve.

GS: Melyik videósok tárgyaira lehet licitálni?

Cs.G.: Ez még egyenlőre szervezés alatt van, de hamarosan az összes tárgyat nyilvánosságra hozzuk.

GS: Mi a terv 2017-re? Fejlesztitek tovább a kezdeményezést?

Cs.G.: Igen, mindenképpen. A PlayIT-nek azzal, hogy több mint 100 000 fiatalt szólít meg, hatalmas társadalmi felelőssége van. Élen kell járnunk az ilyen kezdeményezésekben, mert a jövő akkor lesz élhető, ha a társadalom összefog és a gyengéket segítik a többiek. Úgy érzem a Mozdulj Gamer Mozgalom után, a PlayIT Charity is ezt a célt szolgálja.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)