Hirdetés

Razer Wildcat - íme a legprofibb Xbox One-kontroller

|

Az esportolók igényei szerint fejlesztett Xbox One-kontrollert mutatott be a PAX Prime-on a Razer, ami könnyű, testreszabható, és a gyártó szerint bírja a strapát is.

Hirdetés

A Razer manapság elég sok mindent csinál egyszerre, az olyan extrém projektek mellet, mint a saját VR-headsetük, vagy a játékstreamelési megoldásuk, azért maradt idő és energia a cég hagyományosabb termékeinek fejlesztésére is, amik közül a legújabbat a PAX Prime-on leplezték le. A Wildcat nevű Xbox One-kontroller, amit a cég vezérigazgatója, Min-Liang Tan mutatott be Seattle-ben, nem éppen a hétvégi kikapcsolódáshoz, hanem a legélesebb versenyhelyzetekhez lett kitalálva.

Ez persze nem csak azt jelenti, hogy a Wildcat mellé járó hordtáskával könnyen magunkkal vihetjük egy hosszabb útra is a kontrollert (és a kihúzható, háromméteres kábelt sem kell eltörnünk, mikor összehajtjuk), hanem elég könnyű is - 2 grammal könnyebb a gyári Xbox One kontrollernél, a Microsoft Elite kiadásánál, amivel egy árban van, pedig nagyjából 25 százalékkal nyom kevesebbet. Persze a Razernél odafigyeltek a kényelemre is, amit az ergonomikus kialakítás mellett a gumírozott felületek is biztosítanak, amiket nem kötelező használnunk, de ha szeretnénk, a markolatok mellett az analóg karok tetejét is csúszásmentes felülettel vonhatjuk be. Hasonlóan a Microsoft prémium kontrolleréhez, a Razer Wildcat aljára is szerelhetünk programozható gombokat, egészen pontosan még két homlokbomgot, de ha szeretnénk, két extra ravaszt is elhelyezhetünk.

A kontroller különlegességeinek ezzel viszont még nincs vége, ugyanis multifunkciós homlokgombok és ravaszok kaptak helyet az Xbox One-hoz érkező modellen, ez utóbbiak esetében pedig azt is beállíthatjuk, hogy rövidebb úton nyomhassuk le őket, ami különböző shooterekben gyorsabb tüzelést tesz lehetővé. Nem maradtak le az eszközről a gyorsgombok sem, amik a hangerő-beállítások, és az előre beprogramozott kontroller-profilok közötti váltás gyors elérését szolgálják. A Razer azt ígéri, hogy a Wildcat anyagai sokáig bírni fogják az intenzív használatot is, ami az ő érdekükben reméljük, hogy igaz (pláne, hogy 150 dollárt kérnek érte), ugyanis a július végi baki, ami a legnagyobb verekedős játékokat felvonultató esport-tornán, az EVO-n történt, még elég friss emlék. Las Vegasban ugyanis az Ultra Street Fighter IV nagydöntője alatt az egyik résztvevőnek meg kellett állítania a játékot (ezzel feladva az aktuális kört), mivel Razer márkájú kontrollere elromlott, és a rivális Mad Catz egyik modelljével nyerte meg az utolsó kört. A Wildcat megjelenése egyébként október elején várható, a gyártó ígéretei szerint világszerte.

Ti le szoktátok cserélni a konzolok melé érkező gyári kontrollereket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)