Hirdetés

PlayStation 4, Xbox One, Wii U - hol tartanak most az eladások?

|

Eljött az év vége, ideje megnézni, hogy hogyan is teljesítettek a még újoncnak számító konzolok a szabadversenyes piac vad dzsungelében.

Hirdetés

Tény, hogy egy kicsit viharos volt a PlayStation 4 és az Xbox One legutóbbi időszaka, de ez mit sem rontott azon, hogy idén is rengeteg lelkes játékos talált játékkonzolt (vagy annak dobozába csomagolt követ) a karácsonyfa alatt, ami természetesen az eladási adatoknak is nagyon jót tett. Lássuk, hogy milyen számokat produkált eddig a Microsoft, a Sony, illetve a Nintendo.

Nem könnyű feladat egy új konzolt bevezetni egy olyan piacra, ahol folyamatosan kiélezett a küzdelem az egyes platformok között, viszont idővel mindenkinek haladnia kell a korral és átgondolnia az elképzeléseit arról, hogy milyen is egy korszerű játékplatform. A nagy konzolgyártók mostanra már mind ringbe szálltak, de mennyire sikerült megnyerniük a vásárlók bizalmát?
 

A Nintendonak különösen nehéz dolga van, hiszen már megjelenésekor is kételkedés fogadta a Nintendo Wii U-t azonban az legutóbbi néhány hónapban sikerült pár olyan játékkal előállnia a cégnek, ami felkeltette a rajongók figyelmét (köztük pl. a Super Smash Bros.), így a december 13-mal záródó héttel bezárólag összesen már 8,22 millió konzol talált gazdára a gép megjelenése óta.
 

A Microsoft Xbox One konzolja sem indult éppen gördülékenyen, leginkább a kötelező online kapcsolatot körülvevő felháborodásnak köszönhetően, de idén néhány igen jó játékkal és értékes ajándékokkal is sikerült a felbőszült játékostársadalmat kiengesztelni. Az Xbox One-ból december 13-ig összesen 10,06 millió darab kelt el, ami azért nem rossz eredmény.
 

A Sony PlayStation 4 konzolja viszont eddig erős vezető szerepet tölt be a nyolcadik generációs konzolok között, az aktuális karácsonyi szezonban is remekül teljesített. Jövőre sem lesz rosszabb, új és ismerős nevek is készülődnek a megjelenésre, ennek köszönhetően pedig már 17,35 millió boldog PS4 tulajdonost tudhat magáénak a cég.

Megkérdeztük a hazai konzolhelyzetről az 576 Kbyte ügyvezető igazgatóját, Maurer Andort is, aki elmondta, Magyarországon talán kicsit más a verseny állása, mint globálisan: "A magyar konzolpiac egyik legfontosabb sajátossága az Xbox elképesztő népszerűsége. Az előző generációt ugyan magasan nyerte a 360, de most már mindenki a PS4-Xbox One csatára figyel. A Sony nemzetközi szinten nagyon jó eredményeket ért el, ráadásul idehaza majd egy éves előnyre tett szert az Xbox One-nal szemben" - kezdte, viszont ez nem jelentette azt, hogy eldőlt volna a verseny.

"2014 év végén már azt láttuk, hogy az Xbox One okkal építhet a hatalmas Xbox 360 bázisra, mert sokan váltottak mondhatni konzolcsaládon belül. Jelenleg nincs érdemi különbség a PS4 és Xbox One konzolok eladása között, inkább a szoftvereken érződik az eltérés, hiszen PS4 egy év előnnyel mégiscsak több magyar háztartásnak került a nappalijába, így játékot is többet keresnek hozzá. Egyelőre" - zárta Maurer.

Ti mit gondoltok, jövőre esetleg megváltozik a felállás? Van aki esetleg nyolcadik generációs konzolt talált idén a fa alatt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)