Hirdetés

A szinkronszínészek sztrájkjára is kitért Nolan North a Game Awardson adott köszönőbeszédében

|

Az Uncharted 4 főszereplőjét alakító Nolan North is átvehetett egy díjat a tegnapi The Game Awards alkalmával, ahol a szinkronszínészek érdemeivel szemben a stúdiók dolgozóit méltatta.

Hirdetés

A tegnap éjjel rendezett Game Awards jó néhány emlékezetes pillanatot hozott, amik közül a legmeghatóbb kétségkívül Ryan Green köszönőbeszéde volt. De Nolan North, a legjobb előadás díjának nyertese is rendkívül érdekesen nyilatkozott a színpadon.

Miután köszönetet mondott mindazoknak, akik a karrierjét segítették, Nathan Drake szinkronhangja kitért a manapság elég érzékeny témának számító szinkronszínész-sztrájk témakörére is.

"De szeretnék tenni egy kis kitérőt és szeretnék köszönetet mondani egy csoportnak a Naughty Dognál, mindegyiküknek. Manapság sok szó esik arról, hogy »Az előadás számít« [utalva a sztrájkoló alkotók #Performancematters hashtagjére]. És számít is. Minden dizájner, programozó, minden művész, minden, abban az irodában keményen dolgozó tehetséges ember teljesítménye számít. Nem csak a Naughty Dognál, hanem minden fejlesztőnél, akikkel dolgoztam, de náluk kiemelten, mert olyan régóta vagyok már velük. (...)"

"Az ő teljesítményük többet számít, mint az enyém. Fontos ezt megértenünk manapság, hogy ennyit vitatkozunk erről, mert az ő teljesítményük nélkül az enyém nem hogy nem számítana, egyszerűen nem is létezne. (...) Folytatni fogom a munkát, amíg ők is életre keltik, amit én csinálok és kiállok mellettük."

A beszédet viszont azon túl nem egyszerű értelmezni, hogy North jobb munkakörülményeket és nagyobb megbecsülést szeretne a stúdiók dolgozóinak is. Többen úgy értelmezték a fenti szavakat, hogy a színész nyíltan nekiment a szakszervezetnek és a sztrájknak, amiben egyébként ő maga is részt vesz, amit alátámaszt, hogy korábban nem állt ki olyan láthatóan a munkabeszüntetés mellett, mint más ismert kollégái.

Másfelől viszont rendkívül furcsa lenne azt állítani, hogy a szinkronszínészek mindenképpen a fejlesztők rovására követelnek többet a kiadóktól, ráadásul a két csoport helyzete nem is összehasonlítható videojáték-fejlesztő szakszervezet híján. Végül azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Nolan North sokkal előnyösebb helyzetben van, mint a SAG-AFTRA legtöbb tagja, mivel sokkal gyakrabban és jobb feltételekkel tud megbízásokhoz jutni. Így nem kizárt, hogy az ő helyzetéből tényleg feleslegesnek tűnik a munkabeszüntetés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)