Hirdetés

A Portal alkotójával készítene felhős exluzívokat az Xbox Game Studios

|

A Microsoft továbbmenne az úton, ami a Google számára túl meredeknek bizonyult.

Hirdetés

A Google még februárban jelentette be, hogy mégsem fejleszt Stadia-exkluzívokat, így szélnek eresztették az ezekért felelős csapatokat is. Az elkaszált projektek felelősei között ott volt Kim Swift, aki az egyetemi projektként induló Portal fejlesztését vezette, majd később a Left 4 Deaden és a Left 4 Dead 2-n is dolgozott.

Swift a Stadiánál többek között tucatnyi játék felett bábáskodott, de ami még érdekesebb, hogy olyan új technológiák felkutatását is vezényelte, melyek igazán kihasználhatták volna a felhő adottságait. A gyakorlatban ez egy natív felhős játékhoz vezetett volna, ami a lényegében korlátlan erejű hardver miatt otthoni konzolokon és PC-ken elképzelhetetlen távlatokat nyithat meg.

Hirdetés

Ezért is lehet fontos hír, hogy a Stadia visszakozásával most az Xbox Cloud Gaminggel (leánykori nevén Project xCloud) nyomuló Microsoft vette fel a stafétát. A Polygonnak adott interjújában ugyanis maga az Xbox Game Studios fejese, Pete Wyse jelentette be, hogy Kim Swift már a zöld csapatot erősíti, méghozzá a Stadiánál betöltötthöz kísértetiesen hasonító szerepkörben.

"Kim egy olyan csapatot fog építeni, ami az új, felhős élményekre összpontosít majd."

-nyilatkozta Wyse, aki az egyértelműség kedvéért hozzátette, hogy a cél "natív, felhőalapú játékok" létrehozása. Az elképzelés azonban még nagyon képlékeny: a vezető maga ismerte el, hogy egyelőre fogalmuk sincs, hogy ez "miként fog kinézni, vagy hogy milyen lesz játszani vele".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A natív felhős játékok ötlete régóta tartja izgalomban a közönséget és a fejlesztőket is, a rajongói körében félistenként tisztelt Hideo Kojima például már többször is utalt arra, hogy szívesen dolgozna egy ilyen projekten.

"…a következő 10 évben a szórakoztatóipar extrém változásokon megy keresztül a streaming és az AI megjelenésével. Szeretnék létrehozni valamit, ami ehhez a médiumhoz kapcsolódik, és a holnap teljesen új szórakoztatási formáját képviseli."

-írta Kojima a Twitteren még 2020 elején.

De hogy a Microsoft mire megy a témával, azt majd a távoli jövő dönti el. Az Xbox Cloud Gaming mindenesetre készen fog állni a nagyobb dolgokra, a redmondiak ugyanis lecserélik az Xbox One-alapú szervereket a legerősebb modell, az Xbox Series X hardverére, ami megnyitja az utat a gyorsabb betöltés és magasabb FPS előtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)