Hirdetés

A Riot Games is leépít, és ezzel többet veszítünk, mint gondolnád

|

Sajnos pont azokat a szekciókat fogja érinteni az "átalakítás", amelyek a legérdekesebb projekteket ígérték.

Hirdetés

A Riot Games hétfőn bejelentette, hogy meg fog szabadulni a teljes állományának 11 százalékától, ami kb. 530 ember munkájának végét jelenti. A leépítés középpontjában két osztály van: a Riot Forge és a Legends of Runeterra. Utóbbin talán kevésbé lepődik meg az ember.

A 2020-ban indult kártyajáték kritikai szempontból elismert gyűjtögetős móka, ami ráadásul sokkal barátságosabb is a monetizációját tekintve, mint összes többi versenytársa. Ez viszont köztudottan drága húzás volt a Riot szempontjából: a LoR alig termel bármit, és ennek most nagy ára van. 

A Legends of Runeterra csapatát jelentősen megvágják, és a vezető producert is lecserélik. Dave Guskin helyét Eric Shen veszi át, de Guskin sem megy nagyon messzire. A kártyabarlang egykori mesterét csak másik asztalhoz ültetik a Riot Gamesen belül.

Hirdetés

"A LoR fejlesztését többi játékunkon keresztül finanszíroztuk, de ezen a ponton ez már nem vállalható opció"

- nyilatkozta a cég elnöke, Dylan Jadeja.

A leépítés azonban nem csak a F2P kártyajáték fejlesztőit, de a Riot Forge osztályát is érinti. Ez a cégen belül létrejött kiadói csoport azért felelt, hogy külsős stúdiókkal együtt dolgozva szállíthasson le a Ruined Kinghez és a hamarosan érkező Bandle Tale-hez hasonló, League of Legends világát használó élményeket.

Most ebből a kezdeményezéstől is elvonják az erőforrásokat, ráadásul a Legends of Runeterrával ellentétben úgy tűnik, hogy teljes leállásról van szó.

"Büszkék vagyunk a sztorikra, melyeket együtt hívhattunk életre, de most itt az ideje az erőforrásainkat a belsős projektjeinkre terelni."

Ez utóbbi a legszomorúbb a történetben: a Riot Forge-hoz tartozó minden játék egyedi volt, és apránként bővítette azt a világot, amit eddig csak kompetitív címek lencséjén keresztül láthattunk. A Forge program elvesztése minden League of Legends rajongó számára szomorú hír. A Legends of Runeterra legalább a hírek szerint tovább üzemel majd, ahol a fejlesztők leginkább a Path of Champions módra koncentrálják megvágott erőforrásaikat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Riot Games egyébként egy kínai tech óriás, a Tencent kezében van, ami a többi nagy céghez hasonlóan visszaesésekkel nézett szembe a járványidőszak alatti fellendülés megtorpanása után. Nem lennénk meglepve, ha a nagybácsi összehúzott pénztárcája lenne a Riot problémáinak forrása, pláne azok után, hogy a szintén Tencent hátsó kertjében (egyelőre 40 százakékos tulajdonban) díszelgő Epic Games is kénytelen volt kivágni állományának 16 százalékát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)