Hirdetés

Amouranth most éppen vett egy benzinkutat, de még ebből is jól jött ki

|

Az egyik legnézettebb, de sokakból ellenérzéseket kiváltó streamer egy benzinkutat vásárolt meg, amivel állítása szerint rövidtávon még keresett is.

Hirdetés

Általában, amikor Amouranth kerül szóba a GSO-n, a téma vagy valamilyen botrány, vagy esetleg a Twitch-csel kapcsolatos újdonság. Legutóbb azonban nem az lett közbeszéd tárgya vele kapcsolatban, hogy milyen ötlettel igyekszik magára vonni a nézők figyelmét, hanem hogy mihez kezd a streameléssel megalapozott, egyáltalán nem elhanyagolható vagyonával.

Erről egy hosszabb twitteres üzenetfolyamban értekezett a streamer személyes fiókján, ahol mint Kaitlyn Siragusa, és nem mint Amouranth szólal meg. A thread felütése pedig az volt, hogy gyakorlatilag semmibe nem került neki, sőt, még keresett is azon, hogy megvásárolt egy benzinkutat.

Hirdetés

A gondolatmenet úgy néz ki, hogy a streamer négymillió dollárért vásárolta meg a kérdéses üzemanyagtöltő állomást, amiből viszont csak egymilliót fizetett ki ténylegesen, a maradék hárommillió dollárt hitelből fedezte. Majd egy könyvelési módszerhez folyamodik Amouranth, ami figyelembe veszi, hogy egyes vagyontárgyak (ilyen lehetne egy új autó is, de a kérdéses, frissen épített benzinkút is) az életciklusuk elején többet veszítenek az értékükből, mint a későbbi években.

Ezzel hárommillió dollárt már most leír a befektetésként vásárolt benzinkút értékéből veszteségként (amit egyébként nem tervez üzemeltetni, hanem nagyjából évi 85 ezer dollárért bérbe adja), ami után a ténylegesen befektetett saját tőkéjénél nagyobb, egymillió-száztízezer dolláros adójóváírást kap.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Siragusa érvelése szerit tehát, az összeg, amit személyi jövedelemadóként be kellett volna fizetnie, inkább befektetésként dolgozik neki addig, amíg el nem adja a benzinkutat, ebben az esetben ugyanis korrigálnia kellene az adókülönbözetet - hacsak nem göngyölíti tovább az összeget és fekteti rögtön valami másba.

Ugyan sokan igyekeztek fogást találni a befektetésen, vagy rámutatni, miért nem szabályos valamelyik lépés, amit Siragusa és minden bizonnyal az adótancsadója kitaláltak, úgy tűnik, tényleg megáll az érvelés, bár az eredeti felvetés némileg túlzás. Ezt később Amouranth is elismeri, ugyanis arra a tweetre válaszolt helyeslően, ami szerint az egész hercehurca tulajdonképpen egy katatmentes hitelként működik, amit a streamer az adóhatóságtól kap. A befektetésben egyébként egy más streamer is meglátta az értéket, például a Hearthstone-kártyák értékeinek helyes megítéléséről elhíresült Trump.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)