Hirdetés

És melyik FPS nyerte meg az amerikai kasszáknál a tavalyi évet?

|

Egyre többen szeretnék letaszítani a Call of Duty-sorozatot a trónjáról, főleg a Battlefield 1 lehet a királyölő, de végül a vásárlók mondják ki az utolsó szót. Az amerikai játékpiac elemzése következik.

Hirdetés

Minden év végén ádáz csatát vívnak a legnagyobb megjelenések azért, hogy elnyerjék a játékosok kegyeit, de már egy jó évtizede minden egyes alkalommal a Call of Duty-sorozat aktuális darabja győzedelmeskedik az eladásokért folytatott versenyben. Habár idén a visszajelzések alapján úgy tűnt, hogy sokat veszített az egykori lendületéből a széria, ez sem volt elég ahhoz, hogy letaszítsák a dobogó tetejéről. Persze már az elején szögezzük le, ez a megállapítás az amerikai piacra vonatkozik (ami azért nem elhanyagolható), és a dobozos eladásokat veszi alapul, ezért ez csak egy aspektusa a versengésnek.

Az NPD Group nevű piaci elemzésekre szakosodott cég ismét összegyűjtötte, hogy melyik játékok fogytak a legjobban tavaly az Egyesült Államokban. A Call of Duty: Infinite Warfare nem csak a decemberi eladások tekintetében dominált, hanem az egész éves mezőnyt is megelőzte. Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon ezt a játék saját érdeme, vagy pedig csak azért sikerült fenntartani ezt a pozíciót, mert ez volt az egyetlen módja annak, hogy a játékosok hozzájussanak az örök klasszikus Call of Duty: Modern Warfare felújított változatához?

Persze a rivális Battlefield 1-nek sincs szégyenkeznivalója, hiszen végig szorosan követte az Infinite Warfare-t, de végül sajnos (vagy szerencsére, ízlés kérdése) nem sikerült megelőznie. Az viszont mindenképpen nagy teljesítmény, hogy a játéknak 10%-kal több bevételt sikerült hoznia, mint a Star Wars Battlefrontnak annak ellenére, hogy a Star Wars egy sokkal ismertebb brand.

Íme tehát a teljes eladási toplista (az adatok retail eladásokra, illetve egyes résztvevő digitális üzletek eladásaira vonatkoznak):

1. Call of Duty: Infinite Warfare (PC, PS4, Xbox One)
2. Battlefield 1 (PC, PS4, Xbox One)
3. The Division (PC, PS4, Xbox One)
4. NBA 2K17 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
5. Madden NFL 17 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
6. Grand Theft Auto 5 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
7. Overwatch (PC, PS4, Xbox One)
8. Call of Duty: Black Ops 3 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
9. FIFA 17 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
10. Final Fantasy 15 (PS4, Xbox One)

Ti mit gondoltok? Idén is megtartja a piacvezető pozícióját a Call of Duty, vagy itt az ideje trónörököst keresni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)