Hirdetés

Megint problémák lehetnek a Cryteknél

|

A kiadó állítólag ismét csúszik a bérek kifizetésével, a vezetőség semmit nem mond, a dolgozók pedig nem tudnak menekülni.

Hirdetés

Egyelőre csak anonim fejlesztők reddit-posztjaiból tudni a problémáról, de nem először fordul elő ilyen a Crytek fennállása alatt. Már 2014-ben is felmerült, hogy a cég csődbe megy, akkor a Crytek UK dolgozóinak bére késett, és emiatt leállt a Homefront: The Revolution fejlesztése.

A projektet és a teljes brit csapatot akkor a Deep Silver vette át, és úgy tűnt, ez megoldotta a gondokat. A napokban viszont több dolgozótól is érkeznek visszajelzések, miszerint hetek, hónapok óta késve kapnak fizetést, de volt olyan is, aki azt állította, két hónapja nem fizették ki. Egy fejlesztő a redditen közzétett posztja szerint a külföldről érkező fejlesztők pénz hiányában nem tudnak hazautazni, és mivel a vezetőség folyamatosan nyugtatgat és hiteget mindenkit, de semmi konkrétat nem mond, bizonytalanságban élnek. 

Egy a Glassdooron (ez egy olyan munkahelykereső oldal, ahol a munkahelyeket lehet értékelni is) közzétett értékelés szerint a Frankfurtban található központban a közhangulat is negatív, régi eszközökkel dolgoznak, nagy a zaj, és akik még nem mentek el, arról beszélnek, hogy otthagyják a céget. A budapesti stúdióba állítólag már be sem járnak. 

A Crytek most VR-ra fejleszt, a The Climb után nemrég jelent meg a Robinson: The Journey. Állítólag a bolgár Crytek Black Sea-t is el akarja adni, amely az Arena of Fate MOBA-t készítette.

Címkék: #crytek
Platformok: PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)