Hirdetés

Gran Turismo 6 – túl az 5 millió eladott példányon

|

A Polyphony Digital honlapjára a napokban kerültek fel a legfrissebb eladási adatok, amelyek szerint a Gran Turismo 6 még mindig elképesztően jól fut.

Hirdetés

A japán fejlesztők híres autóverseny-szimulátoráról az epizód sikere mellett más érdekes adatokat is megtudhattunk: az 5 milliós határt például úgy sikerült elérnie a játéknak, hogy csak az elmúlt három hónapban 50 ezer példányt adtak el belőle. Ez elsőre nem hangzik soknak, de gondoljunk arra, hogy a PlayStation 3 exkluzív játék megjelenése óta már köze 3 év telt el.

Statisztikákat kaphatunk emellett az egész sorozatról is: a Gran Turismo különböző játékai eddig összesen 76,8 millió példányban keltek el, melyhez a legnépszerűbb rész, a Gran Turismo A-Spec 14,89 millió eladással járul hozzá. Ezzel szemben a legkevesebb a Gran Turismo 4 Prologue-ból kelt el, a maga 1,4 milliós példányszámával áll az utolsó helyen.

Gran Turismo - 10.85 millió
Gran Turismo 2 - 9.37 millió
Gran Turismo 3 A-Spec - 14.89 millió
Gran Turismo Concept Series - 1.56 millió
Gran Turismo 4 Prologue - 1.4 millió
Gran Turismo 4 - 11.76 millió
Gran Turismo 5 Prologue - 5.35 millió
Gran Turismo PSP - 4.65 millió
Gran Turismo 5 - 11.95 millió
Gran Turismo 6 - 5.01 millió

Viszonyításként, a 76.8 millió példány a Gran Turismot a Halo sorozattal emeli egy szintre, mely jelenleg 73 millió közeli eladást tudhat magának. A sorozat következő része a Gran Turismo Sport lesz, ami PlayStation 4-re érkezik november 15-én, hogy tovább javíthassa ezeket a statisztikákat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)