Hirdetés

Három cégre szakad szét az Embracer Group, érintettek a Tomb Raider és A Gyűrűk Ura jogok is

|

Tovább folytatódik az Embracer kálváriája, pedig korábban azt ígérték, vége az átszervezéseknek.

Hirdetés

Meglehetősen keményen indult a 2024-es esztendő az Embracer Group számára: februárban írtunk arról, hogy döbbenetesen sok alkalmazottat eresztettek szélnek, illetve egy csomó játékot törölni kényszerültek, aztán márciusban hivatalossá vált, hogy eladták a Saber Interactive-ot, 38 fejlesztés alatt álló játék is gazdát cserélt, majd új tulajdonoshoz került a Gearbox is. Azt lehetett hinni, hogy ezzel nagyjából vége lesz a mozgolódásnak, de a helyzet tovább bonyolódik.

Ma ugyanis bejelentették, hogy minden korábbinál nagyobb változásokra van szükség, ennek értelmében pedig gyakorlatilag felszeletelik a céget, három részre szakad az Embracer Group.

Hirdetés

Az átszervezések után a következő három céges entitás jön majd létre (egyébként egészen kedves kis nevük van az "and friends" kitétel miatt):

Asmodee Group, Coffee Stain & Friends, Middle-earth Enterprises & Friends

Mindhárom cég külön lesz majd jegyezve a stockholmi tőzsdén, szóval ez nem valamiféle látszatintézkedés. A Middle-earth Enterprises and Friends tömöríti majd a korábbi Embracer Group legnagyobb fejlesztőcsapatait, ide kerül a Crystal Dynamics (Tomb Raider), az Eidos Montreal (Guardians of the Galaxy), a 4A Games (Metro), a Plaion és a Deep Silver Dambuster Studios (Dead Island 2), a Warhorse (Kingdom Come Deliverance 2), illetve a Tripwire, a Flying Wild Hog, a Vertigo Games és Freemode. Ez a cég tehát a keményvonalas, AAA-ligában akar majd helyt állni, olyan IP-kkel a birtokában, mint a Tomb Raider és A Gyűrűk Ura.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Coffee Stain and Friends a kisebb címekre, az indie vonalra koncentrálhat majd olyan stúdiókkal, mint a Coffee Stain (Goat Simulator, Valheim), a Ghost Ship Games (Deep Rock Galactic) és a Tarsier (Little Nightmares).

Végezetül az Asmodee Group a korábbi társasjátékos részleget fedi majd le, olyan játékok jogaival a birtokában, mint a Ticket to Ride, az Exploding Kittens, az Azul és a Catan.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)