Hirdetés

Van olyan VR-játék, amivel jól lehet keresni

|

A tavaly megjelent VR-eszközök (a PlayStation VR kivételével) egyelőre luxusnak számítanak, a játékok sem fogynak még jól, így sok fejlesztő küzd azzal, hogy játéka nem hozza vissza a befektetett pénzt. A Job Simulator kivétel.

Hirdetés

Bár a tavalyi évet titulálták a VR évének, a technológia igazán csak idén futhat fel. Ahogy lejjebb megy a HTC Vive, az Oculus Rift és a PlayStation VR ára, valamint növekszik a kínálat és nem csak pár perces demókkal játszhatunk, nőni fog a kereslet is. Most még kockázatot vállal, aki VR-ra fejleszt.

Valószínűleg nem az volt az egyébként is pénzügyi gondokkal küzdő Crytek legjobb ötlete, hogy párhuzamosan két VR-játékot készítsen, és azok közül az egyiket egy teljes játék áráért próbálja eladni. Azt is nehéz belőni, hogy milyen összeget lehet elkérni, mi az az ár-érték arány, amit a felhasználók megfelelőnek találnak. Az Owlchemy Labs tavalyi játéka, a Job Simulator 40 dolláros áron debütált, de nem sokkal később 30 dollárra vitték le az árát, és így már sikerült annyi érdeklődőt szereznie, hogy 3 millió dolláros bevételt termeljen. 

A fejlesztőcsapat azért osztotta meg a számokat, hogy megmutassa: aki minőségi tartalmat gyárt, az nagy közönséget tud elérni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)