Hirdetés

Kevesebb a pénz, de nőtt a megvalósult játékok aránya Kickstarteren

|

2016 első felében kevesebb mint feleannyit adtunk Kickstarter játékokra, mint az azt megelőző időszakban.

Hirdetés

Sajnos többször is megtapasztalhattuk, hogy a Kickstarter segítségével megvalósuló játékok a fejlesztés végére nem olyanok lesznek, amilyennek a fejlesztők ígérték. A Mighty No. 9 annak ellenére, hogy a készítők többször időt kértek, végül csalódást okozott, de olyan projekteket is tudnánk sorolni, amiknek kampánya hiába zárult sikerrel, végül mégsem valósultak meg.

A támogatás egy rizikós vállalkozás. Nem biztos, hogy aki pénzt ad, bármit kap cserébe. Ez egyre többekben tudatosul, és talán kis részben ez lehet az oka annak is, hogy míg 2015 második felében a videojátékos projektekre több mint 20 millió dollár gyűlt össze, az idei év eddig eltelt időszakában az ICO Partners számításai szerint mindössze 8,2 milliót adakoztak a játékosok, holott a megvalósult projektek száma nagyjából megegyező volt mindkét időszakban. Ez utóbbi eredményeképp nőtt a sikeres kampányok aránya.  

Narancssárga jelöli a megbukott kezdeményezéseket, kék a sikereseket.

Közrejátszik továbbá, hogy nem volt igazán nagy és sikeres projekt az elmúlt félévben. Kevesebb volt azon játékok száma is, amikre még 10 000 dollár sem gyűlt össze, de a nagy, 500 000 dolláros projekteken kívül mindegyik másik esetében növekedés volt tapasztalható a támogatási összeget tekintve. 

Ti támogattatok valamit az elmúlt hónapokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)