Hirdetés

Komoly megszorításokat jelentett be a Rockstar Games anyacége

|

Közben mindenkit nyugtatgatni próbálnak, de így is elég nagy lehet a szorongás házon belül.

Hirdetés

A GTA VI-ot is fejlesztő Rockstar Games mögött álló óriásvállalat, a Take-Two Interactive nemrég bejelentette, hogy a cég "jelentős költségcsökkentésen" dolgozik, de nem véletlenül maradtak ennél a meglehetősen sejtelmes megfogalmazásnál, tovább konkrétumokat nem igazán kötöttek a nyilvánosság orrára. 

Annyit még azért hozzátettek, hogy egyelőre nem fognak belekezdeni alkalmazottak elbocsátásába, de könnyen lehet, hogy a kulcsszó itt az a bizonyos egyelőre lesz. Mindez egyébként a Take-Two legújabb eredménybeszámolójából derült ki.

Ebben egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy az egész vállalati rendszert alaposan átgyúrják és masszív költségcsökkentési programon dolgoznak, melynek keretein belül maximalizálni fogják a haszonkulcsokat, és a növekedés érdekében azért természetesen a beruházások sem maradnak el. Az amerikai IGN kérdéseire válaszul Strauss Zelnick vezérigazgató külön is hangsúlyozta, hogy nem terveznek jelenleg elbocsátani dolgozókat (szemfülesek itt is kiszúrhatják a jelenleg kifejezést).

Hirdetés

Zelnick arról is beszélt, hogy kiadások terén messze a legtöbb pénz a marketingre megye el, szóval első körben ezt a részt kellene optimalizálnia a Take-Two-nak. A harmadik felekhez kapcsolódó kiadásaikat is át fogják nézni - ilyenek a különféle szoftverek, a beszállítók, vagy épp a fuvarozás. 

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy tavaly is volt a Take-Two-nak egy hasonló "költségcsökkentési" terve, és akkor bizony végül csak ki kellette rúgni dolgozókat, viszont a cég sosem kommunikálta le hivatalosan, hogy egészen pontosan hány alkalmazottól is vált meg. Csak remélni tudjuk, hogy ezúttal más forgatókönyv valósul meg.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)