Hirdetés

A Mad Catz rengeteg pénzt veszített a Rock Band 4 miatt

|

Már korábban sem állt jól a Mad Catz szénája, szinte a teljes vezetőség lecserélődött, azonban a Rock Band 4 kihúzhatta volna őket a bajból. Nem így lett.

Hirdetés

Már februárban, a Mad Catz üzleti jelentése előtt arról szállingóztak az információk, hogy a cég hatalmas bajban van, amit nem csak egy jelentős átalakítás jelzett, hanem az is, hogy az előző negyedévükben durva veszteségről számoltak be, és nagy mértékben a Rock Band 4 teljesítményétől tették függővé a cég jövőjét. A Harmonix ritmusjátékát azonban hiába szerették többnyire a kritikusok, a pénztáraknál már kevésbé teljesített jól, ennek pedig meg is lettek a következményei. 

A Mad Catz az elmúlt tizenkét hónapot érintő pénzügyi jelentésében felfedte, hogy 11,6 millió dollár veszteséget könyveltek el az említett időszakban (miközben az azt megelőző évben még 4,7 millió dollár profitjuk volt), még annak ellenére is, hogy az eladásaik a tavalyi évhez képest 55 százalékkal nőttek. 

A Mad Catznek a Harmonixszal való szakítást követő 120 napos felmondási időszakban, szeptember 6-ig el kell adnia a fennmaradt, 8,3 millió dollár értékű Rock Band 4-készletet. Ezen felül a cégnek az értékrontás, a leárazások és a visszavásárlások miatt 6,8 millió dollárnyi egyéb költsége is volt 2016 negyedik üzleti negyedévében (ami március 31-ig tartott).

A Harmonix korábban a Mad Catz-cel való szétválást követően a PDP-vel kötött szerződést a Rock Band 4 kiadása kapcsán. A Mad Catz pénzügyi vezetője, David McKeon pozitívan látja a cég jövőjét, szerinte a jelentős struktúraátalakítási programjuk (ami elbocsátásokkal járt) sikeres volt, körülbelül 6-7 millió dollárt fog hozni a társaságnak, és bár sok munka áll még előttük, biztosak abban, hogy a 2017-es pénzügyi év javára válnak a vállalat legújabb erőfeszítései. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)