Hirdetés

Megvan, mikor indul a Microsoft mobilos játékáruháza

|

Az elsősorban belsős címekre fókuszáló piacteret az Apple és a Google riválisának szánják.

Hirdetés

Miközben hosszas jogi huzavona után az Epic Games zöld utat kapott, hogy megnyissa mobilos, harmadik féltől származó programokat is tömörítő áruházát, hamarosan egy újabb nagyvállalat is saját boltot indít. Az Epic Games Store által kínált kedvezőbb feltételek már önmagukban komoly fenyegetést jelentenek az Apple és a Google számára, amit rövidesen a Microsoft tetézhet.

A Bloomberg által szervezett sajtóeseményen, egy színpadi interjú keretein belül Sarah Bond, a Microsoft Gaming elnöke arról beszélt, hogy a vállalat még idén útnak indítja saját mobilos játékáruházát.

Hirdetés

Bond szerint az áruház valamikor júliusban rajtol, viszont nem önálló alkalmazásként, hanem a böngészőn keresztül lesz elérhető.

"A weben fogunk kezdeni, hiszen így valóban olyan élményt kapunk, amely minden eszközön, minden országban elérhető, függetlenül a zárt ökoszisztémájú áruházak politikájától."

- fogalmazott Bond a döntéssel kapcsolatban.

Az elnök arról is szót ejtett, hogy az áruházban elsősorban a Microsoft különböző belsős stúdióinak játékai kapnak majd helyet. Az elérhető tételek között említve a Candy Crush Sagát, a Minecraftot, illetve a Call of Duty: Mobile-t is, de vélhetően ez csak töredéke a teljes listának.

Az áruház kizárólag webes elérhetősége egyértelműen a Microsoft ellen játszik, elvégre így meglehetősen nehéz lesz a "mobiláruházak alternatívájaként" pozicionálni a boltot. Bár Bond szerint a piacterük idővel "túlmutat" majd ezen, amivel egy ténylegesen önálló alkalmazásbolt indítására utalhatott a későbbiekben.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)