Hirdetés

Minecraft - száz milliónál is többet adtak el belőle

|

A Microsoft büszkén jelentette be, hogy a Minecraft nagyon durván fogy, és negyven millióan még manapság is játszanak vele havonta.

Hirdetés

Június 30-án jelenik meg Európában a Minecraft Wii U-s változata, és így játék a 3DS kivételével minden egyes platformra elérhető lesz, ami jelenleg bármennyire is számottevő a játékvilágban.

Öt év alatt odáig jutott, hogy az összplatform eladási számok átlépték a 100 milliót, egész pontosan 106 859 714-et sikerült eladni tegnap estével bezárólag. Ha minden vásárló, aki vett valaha Minecraftot, nemzetet alapítana, az lenne a 12. legnagyobb nemzet a világon, rögtön Japán után. 2016 kezdete óta napi átlag 53 000 példány fogyott, egy hónapban pedig több mint 40 millió játékos lép be a szerverekre.

Mint azt az infografikán láthatjátok, Latin-Amerikában a konzolosok vannak többségben, viszont mindenhol máshol azok, akik a Pocket Editionnel vagy a Windows 10-es kiadással játszanak. A PC-sek csak az ázsiai régióban előzik meg a konzolon játszókat. 

Szép teljesítmény, és nem várható, hogy bármikor a közeljövőben vége szakad az őrületnek.

Platformok: Android iOS Nintendo Wii U PC PlayStation 3 PlayStation 4 PlayStation Vita Windows Phone Xbox 360 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)