Hirdetés

Egy cég virtuális irodát nyitott a Minecraftban

|

Egy norvég cég a Minecraftban alapította meg az új irodáját, ahol az ügyfeleikkel akár meetingeket is tudnak szervezni.

Hirdetés

A Minecraft felhasználása más területeken nem újdonság, hiszen korábban már szóba került, hogy az oktatásban is hamarosan fontos szerepet vállalhat majd a Mojang nagysikerű játéka, viszont az üzleti életben ezidáig még nem került elő.

A gamification az utóbbi évek egyik legfontosabb szakkifejezése azok számára, akik munkahelyi produktivitással foglalkoznak, viszont eddig még nem nagyon került szóba, hogy a Minecraft hogyan passzol bele a munkahelyek játékosításába. A norvég Heisholt cég most pontosan ebbe az irányba tett egy lépést, ugyanis kibéreltek maguknak földterületeket a játék szerverein, ahol nyitottak egy irodát, hogy meetingeket szervezhessenek az ügyfeleikkel.

Eric Heisholt szerint arra törekednek, hogy új módszereket találjanak az üzleti kommunikációra és az ötletek kidolgozására:

"A Minecraftban történő kollaboráció és közös munka tele van erővel, innovációval és intelligenciával. Mi hiszünk abban, hogy egy teljesen újfajta párbeszéd alakulhat ki a játékban, nagyon újszerű válaszokkal."

Heisholt egyébként már korábban is foglalkozott a Minecrafttal, hiszen ő szervezte a világ első Minecraft koncertjét, ahol három zenekar is fellépett. Az alábbi videón látszik is, hogy kell ezt nagyjából elképzelni:

Ti mit gondoltok? El tudnátok képzelni, hogy az iskolák mellett az üzleti világ is beköltözik a Minecraftba?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)