Hirdetés

Nem minden nyugati IP-jétől szabadul meg a Square Enix

|

Lesznek olyan nyugati franchise-ok, amelyek nem kerülnek át az Embracer Grouphoz.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy a Square Enix eladja a nyugati illetőségű stúdióit, a 300 millió dollárt fizető vevő pedig a mindent bekebelezni látszó Embracer Group, melynek zászlaja alá olyan vállalatok tartoznak, mint a Gearbox Entertainment, a Koch Media vagy a Saber Intractive.

Az üzlet a Square belsős stúdióit, az Eidos-Montréalt, a Crystal Dynamicset és a Square Enics Montréalt érinti, amelyek egyebek mellett a Tomb Raider-, a Deus Ex-, a Thief- és a Legacy of Kain-franchise-okért felelnek. A kiadó néhány, külsős csapatoknál gondozott nyugati IP-je viszont megmarad a Square felügyelete alatt.

Hirdetés

Egész pontosan a Just Cause- és a Life is Strange-szériáról (az előbbit az Avalanche Studios, az utóbbit a Dontnod Entertainment kalapálja), valamint a tavaly megjelent looter shooterről,  az Outridersről (People Can Fly) van szó.

"A jövőben a vállalat fejlesztői kapacitása a japán stúdiókból, a Square Enix External Studiosból és a Square Enix Collective-ből áll majd. A vállalat tengerentúli stúdiói továbbra is olyan franchise-okat fognak kiadni, mint a Just Cause, az Outriders és a Life is Strange".

- írja a japán cég sajtóközleménye. Az Embracer Grouphoz terelt IP-k hivatalos listája továbbra sem került nyilvánosságra, de a lajstrom akár a Marvel licencével tető alá hozott címeket, a Marvel's Avengerst és a Marvel's Guardians of the Galaxyt, valamint a Sleeping Dogst is tartalmazhatja. Ezeket az IP-ket ugyan a Square Enix, és nem az eladásra kerülő stúdiók birtokolják, de ettől még bevehetik őket az egyezségbe.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ha a versenyhatóságok is rábólintanak az eladásra, várhatóan július és szeptember között mehet végbe a tranzakció. Hogy játékosként örülnünk kell-e az Embracer színre lépésének, azt csak a később megjelenő játékok döntik majd el. A Hitman-sorozat mögött álló IO Interactive-nak mindenesetre határozottan jót tett, hogy a Square Enix néhány éve lemondott róluk, de az is igaz, hogy ők független csapatként folytatták.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)