Hirdetés

Nintendo - veszteséges volt a legutóbbi negyedév

|

A mai napon közzétett bevételi jelentése alapján a Nintendo - főleg a Wii U eladások hatalmas csökkenésének köszönhetően - jelentős veszteséggel zárta a negyedévet. Ideje lenni piacra dobni az NX-et?

Hirdetés

Az április 1. és június 30. közötti időszakban a Wii U-s el(nem)adások közel 50 millió dollár, míg az erősödő japán jen 332 millió dollár veszteséget hoztak. A 2015-ös év ugyanezen negyedévéhez képest több mint 30 százalékkal esett vissza a Nintendo bevétele. Wii U-ból majdnem fele annyit adtak el, mint tavaly ilyenkor (mindössze 220 ezer darabot), de a Nintendo 3DS eladásai is 7 százalékkal (nagyjából 940 ezer darab) csökkentek.

A játékeladások ennek ellenére nem voltak rosszak, mind a két platformon stagnáltak, a Splatoon és a Super Mario Maker pedig továbbra is jól fogy. A következő negyedévet is viszonylag csendesre tervezi a Nintendo, a szeptember 30-ával záruló negyedévben a Pokémon GO Plust tervezik piacra dobni. Nagy reményeket fűz viszont a cég a következő félévhez, amikor érkezik a Pokémon Sun és a Moon 3DS-re, a Fire Emblem és az Animal Crossing pedig mobilra. Jövő tavasszal aztán érkezik a Nintendo NX hibrid konzol, amitől nagy sikerre számít a vállalat.

Szerintetek fel tud majd emelkedni a Nintendo a Pokémonok és az NX segítségével?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)