Hirdetés

Nintendo NX - a Nintendo nem fogja veszteséggel árulni

|

Mind a Sony, mind a Microsoft hajlandó volt bukni a hardveren, hogy konzoljai árát a lehető legalacsonyabban tarthassa, és szoftvereladásokból pótolja a kiesést. A Nintendo ezt nem vállalja be.

Hirdetés

Korábban egyébként a Nintendo is eljátszotta a Wii U-val, de azelőtt és azóta egy másik konzollal sem. Ami akkor épp működött, nem biztos, hogy most is működne.

A Nintendo elnöke, Tatsumi Kimishima elmondta, hogy az NX-et biztosan nem fogják veszteséggel árusítani, az árát minimum úgy lövik be, hogy a gyártási költség teljes egészében megtérüljön. "Amikor a Wii U megjelent, a yen nagyon erős volt. Úgy gondolom, ez nem ismétlődik meg. Nem tenne jót az üzletnek, ha az elején veszteséggel árulnánk, és ezt szem előtt tartjuk az NX fejlesztése során" - nyilatkozta.

A cég egyébként már abszolút az NX-re koncentrál, az aktuális pénzügyi évre csak 800 000 eladott konzolt várnak a tavalyi 2,4 millió helyett. Remélik, hogy az okoseszközök, az NX, és a letölthető tartalmak pótolják a Wii U alacsony eladásaiból származó hiányt. Egyre érdekesebb ez az NX, továbbra is várjuk a leleplezését. Nagyot kell szólnia.

A fenti kép csak illusztráció.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)