Hirdetés

Partnerséget kötött a LEGO és az Epic Games

|

A kockajátékok királyának számító LEGO és a Fortnite-ot készítő Epic Games hosszú távú együttműködésre készül.

Hirdetés

Mostanság elsősorban az Epic Games Store ingyenes játékai és az elképesztőnek ígérkező Unreal Engine 5 teljesítménye miatt áll a hírek középpontjában az Epic Games, de lehetséges, hogy a közeljövőben a LEGO-val kötött partnerségét is emlegetjük majd. A két gigász ugyanis egy előremutató ügyben egyesítették erőiket, látszólag nemes célból.

Hirdetés

A LEGO és az Epic Games közleményben adta a világ tudtára, hogy hosszú távú együttműködésre bólintottak rá a "metaverzum jövőjének alakítása érdekében", amelynek középpontjában az áll, hogy egy biztonságos teret alakítsanak ki a fiatal játékosok számára. A közös nyilatkozat így hangzik: 

"A családbarát digitális élmény olyan eszközökhöz nyújt majd hozzáférést a gyerekek számára, amelyek lehetővé teszik nekik, hogy magabiztos alkotókká váljanak, és csodálatos játéklehetőségeket biztosítanak egy biztonságos és pozitív térben."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Niels B. Christiansen, a The LEGO Group vezérigazgatója a következőket jelentette ki: 

"A gyerekek élvezik a digitális és fizikai világban való játékot, és zökkenőmentesen mozognak a kettő között. Úgy véljük, óriási lehetőség rejlik bennük olyan élethosszig tartó készségek fejlesztésével a digitális élményeken keresztül, mint a kreativitás, az együttműködés és a kommunikáció. De felelősséggel tartozunk azért, hogy ezeket biztonságossá, inspirálóvá és mindenki számára hasznossá tegyük. Ugyanúgy, ahogyan generációkon keresztül védtük a gyermekek biztonságos fizikai játékhoz való jogait, elköteleztük magunkat amellett, hogy ugyanezt tegyük a digitális játékkal kapcsolatban is. Alig várjuk, hogy az Epic Gamesszel együttműködve alakítsuk ezt az izgalmas és játékos jövőt."

További részleteket egyelőre nem árultak el a partnerek, de úgy tűnik, hogy a LEGO a digitális jövő felé tesz egy komoly lépést az Epicnek köszönhetően, az Epicnek pedig hatalmas győzelmet jelenthet, hogy a bizalmába fogadta a vállalatot egy a gyermekekre köztudottan odafigyelő brand.

A Roblox több példáján keresztül is láthattuk, hogy mi a fiatalok milyen veszélyeknek vannak kitéve egy ilyen digitális platformon, szóval abból gyerkőcök és a szüleik is csak profitálhatnak, ha a LEGO és az Epic együttműködése nagyobb figyelmet és biztonságosabb virtuális környezetet eredményez. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)