Hirdetés

A Sony egyelőre nem fogja leutánozni az Xbox Play Anywhere-t

|

A Sony vezérigazgatója, Andrew House elmondása szerint saját terveiket kívánják követni a PlayStation 4 fejlesztése során.

Hirdetés

Az Xbox Play Anywhere játékok "trükkje", hogy Xbox One-on és PC-n is egyaránt futnak ugyanarról a felhasználói fiókról, illetve a mentések és bővítmények is átjátszhatóak egyik platformról a másikra. Ezt a projektet a Microsoft az idei E3-on jelentette be, és természetesen egy ilyen hírre a rivális cégnek, a Sony-nak is reagálnia kellett.

"Mindig fenntartásokkal reagálok mások terveit illető kérdésekre" - válaszolta a Microsoft újításaira irányuló kérdésekre Andrew House. "Sokkal szívesebben beszélnék a saját terveinkről. Igen, valóban, a Microsoftnál nagy hangsúlyt fektetnek az Xbox - PC kompatibilitásra.  Szerintem az még a jövő kérdése, hogy elég nagy-e a fogyasztói igény erre."

"Ennek ellenére mi nem érzékeljük úgy, hogy ez igazán befolyásolná, vagy változatásra sarkallna minket a saját haladási, fejlesztési tervezetünk kapcsán." - folytatta. "Mi mindig is hajlamosak voltunk abban hinni, hogy a saját ökoszisztémánk teljesen kiforrott felhasználói élményt nyújt, mi erre a koncepcióra alapozunk."

A microsoftos Phil Spencer a The Guardiannak nyilatkozott. "A Sony elképesztően jó munkát végez a PS4-gyel kapcsolatban, de ők gazdaságilag egy másik utat járnak, mint mi. Mi nem válaszlépést tervezünk arra, amit éppen ők csinálnak, mi arra reagálunk, amit a vásárlók, játékosok várnak tőlünk." - mondta.

A két cég nagyobb összecsapására legközelebb akkor számíthatunk, ha a Sony kiadja a PS4K-t (vagy Neót), a Microsoft pedig a Scorpiót. Jelenlegi infók szerint a kettő között egy év is eltelhet, meglátjuk, hogyan alakul a helyzet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)