Hirdetés

Titanfall 2 - eddig gyengébben fogy, mint az előző rész

|

Négy nappal a megjelenés után nem áll olyan jól a Titanfall 2 szénája. Az Egyesült Királyság eladási adatai szerint nem sikerült felülmúlnia az előző részt.

Hirdetés

A Chart-Track piackutató cég a zenék, videók és szoftverek eladásait vizsgálja Dániában, Írországban és az Egyesült Királyságban. Top 10-es eladási listájuk szerint a Titanfall 2, a kiadását megelőző hype és a jó kritikák ellenére rosszabbul teljesít, mint várták.

A Chart-Track nemrég frissített, Top 10-es listáján a Titanfall 2 a negyedik helyen nyitott. Pedig elég sokat ajnározták a játékot, akkor vajon mitől szerepelt még az elődjénél is rosszabbul?

Az ok talán a rossz időzítésben rejlik. Hiszen nemrég került piacra szintén az EA gondozásában, a Battlefield 1 és hamarosan megjelenik egy népszerű sorozat, az Activision féle Call of Duty következő része. E két név mellett a Titanfall 2 némileg eltörpül. Tehát aki a lövöldözős műfaj kedvelője, az a Battlefield vásárlás után inkább hagy egy kis időt a pénztárcájának és a következő nagyobb kiadását a CoD-ra tartogatja.

Fontos megjegyezni, hogy a Chart-Track csak a bolti eladásokat vizsgálja, a digitálisakat nem.

Ez a jelenlegi Top 10-es listájuk:

1. Battlefield 1
2. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
3. FIFA 17
4. Titanfall 2
5. Farming Simulator 17
6. Mafia 3
7. Dragon Ball Xenoverse 2
8. Gears of War 4
9. Grand Theft Auto 5
10. Forza Horizon 3

A csúcson lévő Battlefield 1 az eladások 39%-át birtokolja, ami rengeteg, de valami ilyesmire számítottunk.. A második helyen a The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition áll, ami különösen szépen nyitott PS4-en és Xbox One-on. Nagyon feljött a Farming Simulator 17, melyet főleg PS4-re vásároltak meg a játékosok, de mind ez, mind az Xbox One-os eladások felülmúlják a Farming Simulator 15-öt. (A '16 csak PS Vita-ra jelent meg a UK-ban, így ezt nem vesszük számításba.) 

Ti inkább digitálisan szerettek játékokat vásárolni vagy jobb szeretitek a kézzel fogható kiadást?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)