Hirdetés

A Ubisoft mindenáron szabadulni akar a Vivenditől

|

Yves Guillemot-nak esze ágában sincs együtt dolgozni a Vivendivel, elmondása szerint pedig addig nem nyugszanak, amíg teljesen ki nem űzik a médiacéget a kiadó tulajdonosai közül.

Hirdetés

Ma rendezik meg a Ubisoft éves általános vezetőségi ülését, aminek hatalmas jelentősége lesz a kiadó jövője szempontjából. A részesedését apránként növelő, a kiadó jelenleg 23 százalékát birtokló Vivendi ugyanis minden bizonnyal ma próbál meg igazgató tagsági helyet szerezni magának.

A Ubisoftot és más cégeket is közösen alapító Guillemot család legismertebb alakja, a kiadót vezető Yves elmondása szerint nem csak ebben kell megakadályozniuk a Vivendit, akik sokkal szívesebben lennének a másik francia vállalat partnerei.

"Nem nyugodhatunk, amíg el nem adják a részvényeiket. A lopakodó kontrollszerzés, amit a Vivendi alkalmaz, veszélyes. Azt gondoljuk, a részvényeseinket is az a veszély fenyegeti, hogy a tulajdonrészük veszít az értékéből" - mondta Guillemot.

De nem csak a vezérigazgató érez hasonlóan, a dolgozók is kiálltak a cég függetlensége mellett, egyikük pedig így nyilatkozott a GamesIndustry.biz-nek:

"(...) tavaly tudtuk, hogy meg kell nyernünk [az igazgatósági találkozót], ehhez pedig meg kellett nyernünk a részvényesek támogatását."

Hogy a követlen visszavásárláson kívül mi a taktikájuk, arról valószínűleg a mai ülés után többet fogunk tudni, de az már biztos, hogy Gameloft helyett egy másik cégen keresztül a mobilos piacon ismét megvetette a lábát a Ubisoft.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)