Hirdetés

Feladta a játékot a Go-világbajnok a Google mesterséges intelligenciája ellen

|

Ma hajnalban mérkőzött meg először a Go-ban jeleskedő mesterséges intelligencia a világ legjobb emberi játékosával, és az első felvonást meg is nyerte.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciákkal kapcsolatos kutatás egyik legfrissebb eredménye a Google segítségével készült Deepmind Alphago, ami a rendkívül bonyolultnak számító Go szabályrendszerét is olyan alaposan elsajátította, hogy Európa, sőt a világ legjobbjaival is fel tudja venni a versenyt.

Magyar idő szerint ma hajnalban tartották a koreai Lee Sedol és az Alphago öt meccsből álló összecsapásának első felvonását, amit egy szoros meccs után a mesterséges intelligencia nyert meg. Az első mérkőzést 186 lépés után feladó Sedol tiszteletét fejezte ki az Alphago alkotói felé, amiért egy ilyen kiváló programot alkottak. Azt is elmondta, a meccs eredménye meglepte, de élvezte az összecsapást és már várja a következő kört. Az alábbi videón megnézhetitek a hajnali meccset, és ugyanezen a csatornán később élőben is követhetitek a további eseményeket. A meccseknek pedig komoly tétje is van, hiszen a győztes egymillió dollárt tehet majd zsebre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)