Hirdetés

LEGO NEXO Knights - egy teljesen új világ vár

|

A LEGO® NEXO KNIGHTS™ világa rengeteg izgalommal vár téged, amik messze túlmutatnak az egyszerű LEGO készlet által nyújtott szórakozáson.

Hirdetés

A LEGO bebizonyította a LEGO® NEXO KNIGHTS™ termékcsalád életre hívásával, hogy nem csak a mindannyiunk által jól ismert építőjáték területén tudnak maradandót alkotni. Természetesen a NEXO lovagok is megkapták saját kiválóan kidolgozott LEGO készleteiket, de az őket körülvevő világ megannyi más érdekességet és kalandot is tartogat a felfedező kedvű LEGO-rajongók számára.

Lovagos, középkori LEGO készletek már régóta megvásárolhatóak. Ugyanígy hosszú ideje kaphatók különféle sci-fi hangulatú szettek is. A LEGO® NEXO KNIGHTS™ most vegyítette ezt a két témakört, hiszen a NEXO lovagok egy középkori világban küzdenek a gonosz Jestro különféle szörnyei ellen, felszerelésük viszont igencsak futurisztikus páncélzatokkal és fegyverekkel egészül ki. Ebben a színes, mesebeli világban akkor sültek el balul a dolgok, mikor a király udvari bolondját, Jestrót gonosszá változtatta a Szörnyek Könyve. Jestro azóta láva szörnyeinek segítségével el szeretné pusztítani Knighton jövőbeli királyságát. Ebben az ifjú NEXO lovagok, Clay, Aaron, Lance, Macy és Axl akadályozzák meg a gonosztevőt, őket pedig a Merlok 2.0 nevű digitális varázsló segíti céljuk elérésében.

Mivel a LEGO® NEXO KNIGHTS™ esetében nem egy bejáratott témakört dolgoz fel a termékcsalád, fontos, hogy megismerjük a lovagok háttértörténetét is. Erre tökéletesen alkalmas a jelenleg is futó televíziós és websorozat, melyek rövid, pár perces epizódokban mesélik el a NEXO lovagok mókás kalandjait. A sorozatokban ráadásul nem csak az érdekes világgal kapcsolatos információkra tehetünk szert, hanem ez a NEXO Erők egyik fontos lelőhelye is.

A LEGO NEXO Knights: MERLOK 2.0 applikációban jutnak majd kiemelten fontos szerephez ezek az említett NEXO Erők. A táblagépen és okostelefonon is futtatható alkalmazás egy szórakoztató, kihívásokkal teli játékot takar, ahol a sorozatból megismert karaktereket irányítva kell legyőznünk Jestro gonosz seregeit. Harcosunknak nagy túlerővel kell szembenéznie, a rondaságokkal való harcban azonban szerencsére NEXO Erőket is bevethetünk. Összesen 172 ilyen Erő létezik a LEGO® NEXO KNIGHTS™ világában, amikből egy időben hármat tárolhatunk karakterünkön. Az Erők kifejtett hatásuk tekintetében igencsak eltérőek, vannak kifejezetten támadó, illetve inkább védelmi funkciót ellátó képességek is. A játék elején még csak a NEXO Erők üresen tátongó listáját láthatjuk, de ha elég szemfülesek vagyunk, akkor viszonylag hamar sok új Erőre tehetünk szert. Telefonunk vagy tabletünk kamerájával kell majd beszkennelnünk az egyes NEXO Erőket szimbolizáló pajzsokat. Ezek a pajzsok a boltokban is megvásárolható LEGO® NEXO KNIGHTS™ készletekben, a magazinokban, a hivatalos weboldalon, sőt még a rajzfilmsorozat egyes részeiben is feltűnnek. Ha minden NEXO Erőt meg szeretnél szerezni, akkor bizony ezeket mind érdemes figyelned!

A játékboltok polcain sorakozó LEGO® NEXO KNIGHTS™ készletek terén is sikerült ismét kiváló munkát végeznie a dán építőjáték gyártójának. Jestro ördögi járművét korábban már mi is részletesebben bemutattuk. Ebben a szettben a gonosz udvari bolond méretes harci gépezete mellett helyet kapott Sparks, a hatalmas szörnyeteg, valamint a jó oldal is képviselteti magát, hiszen egy teljes páncélzatot viselő NEXO lovagot is megtalálunk a készletben, aki repülő robotlovon száll szembe az ellenséggel.

Persze a két legnagyobb szett rejti a legtöbb felfedezni való apró részletet. A Fortex erőd a lovagok guruló főhadiszállása. A V1-es légszigonnyal is felszerelt bázisból indulnak mindig csatába a NEXO lovagok és ide is térnek vissza megpihenni egy hosszú ütközet után. Ebbe a készletbe is kerültek ellenfelek, egy Hamutámadó és a Riogatók akarják majd felvenni a harcot a Fortex erőd katonáival. Ha megszerzed az erődöt, akkor öt beszkennelésre váró NEXO Erővel is gazdagabb leszel, a szettel ugyanis a Földi zűsó, a Szuper emberi sebesség, a Sólyomsikoly, a Csirke erő és a Támadó roham Erőkhöz tartozó pajzsokat kapod meg. 

Egy igazi gyűjtő minden bizonnyal Jestro vulkáni búvóhelyére is le fog csapni. Ezzel a készlettel a gonosz udvari bolond félelmetes lakhelyét építheted fel, ahol a fekete mágia könyveit őrzi Jestro serege. Hat további NEXO Erőt kapsz meg a vulkáni búvóhellyel. Ezek a pajzsok a következők: Villanó fényágyú, Tűztornádó, Védőfal, Banánbomba, Dzsungelsárkány és Forgószél.

A LEGO® NEXO KNIGHTS™ termékcsaláddal bebizonyosodott, hogy a játékkészletek mellé lehetséges valóban szórakoztató mobiljátékot és mesesorozatot is létrehozni, melyek a bolti készletekkel együtt alkotják meg a teljes NEXO KNIGHTS™ élményt. Ismert brandek feldolgozása helyett sokkal nehezebb új világokat megalkotni, de Knighton jövőbeli királysága esetében ez maradéktalanul sikerült. 

Advertisement

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)