Hirdetés

Mire kimondod hogy Rubik-kocka, ez a robot már ki is rakta

|

Elképesztő rekord született Rubik-kocka kirakásban, természetesen megint egy gépnek sikerült maradandót alkotnia.

Hirdetés

Én, aki fénykoromban is egy perc környékén tudtam csak kirakni a Rubik-kockát, mindig csak ámulok és bámulok, amikor valaki - vagy ugye jelen esetben valami - néhány másodperc alatt végez vele.

Egy 14 éves srácnak tavaly sikerült 5 másodperc alá vinni a hivatalos világrekordot, azonban már akkor sem ez volt a leggyorsabb, amit valaha láttunk, hiszen egy Androidos LEGO robotnak csupán 3,25 másodpercre volt szüksége a mutatványhoz. Most ismét egy robotnak sikerült rekordot beállítani, ezúttal azonban alig több, mint egy másodperc kellett hozzá.

Jay Flatland és Paul Rose eredetileg egy olyan robotot szeretett volna készíteni egy 3D nyomtató segítségével, ami a vékony "ujjaival" képes belenyúlni a kockába és forgatni az oldalakat, végül azonban letettek erről és apró mélyedéseket fúrtak a középső elemekbe, így a robot karjai most ezekbe illeszkedve forgatják az oldalakat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)