Hirdetés

Saltlands - egy magyar fejlesztésű társasjáték, amit Mad Max is szívesen játszana

|

Közösségi kalapozás segítségével valósulhat meg egy magyar világvége, ami egyelőre elég jól fest.

Hirdetés

A Kickstarteren nemcsak kiváló videojátékok születnek, hanem társasjátékok is, ráadásul az utóbbi időkben egyre több ígéretes magyar projekt jelenik meg a legnagyobb közönségi finanszírozási platformon.

Ilyen játék a legjobb Mad Max-es hagyományokra épülő, posztapokaliptikus világban játszódó Saltlands is, amely gyakorlatilag néhány nap alatt szedte össze a megvalósuláshoz szükséges 38 ezer eurót.

Nem is csoda ez a gyorsan jött siker, hiszen a srácok elképesztően sok energiát fektettek a megfelelő megjelenésre, és a játék bemutatóján is látszik, hogy nem egy összehányt koncepcióról van szó. Persze majd ha kipróbáltuk, többet tudunk nektek mondani róla, de a bemutató videó és a képek elég beszédesek.

A Saltlandsben a játékosok szárazföldi vitorlásokat irányító túlélőket alakítanak, akik megpróbálnak kijutni a Sóság kietlen puszaságából. Ehhez különböző pletykákat kell gyűjtögetniük, hogy megtudják, merre  találhatják az élhetőbb jövőt, ám kalandozásaik során vigyázniuk kell, hiszen a világ tele van fosztogatókkal, akik alig várják, hogy néhány szerencsétlenül járt játékos keresztezze velük az útjukat.

A Saltlands különlegessége, hogy a játék egyszerre kooperatív és kompetitív, azaz a játékosok akár közös erővel is küzdhetnek, de az is könnyedén előfordulhat, hogy inkább külön utakon, más-más takitka szerint próbálnak boldogulni, sőt, még akár hátba is döfhetik egymást, ha úgy tartja kedvük, érdekük. Bizony, a posztapokaliptikus túlélés kemény biznisz…

A játékmechanika egyik legjellegzetesebb sajátossága a széljárás jelenléte, amely alapjaiban határozza meg a játékosok lehetőségeit, hiszen többnyire szárazföldi vitorlásokkal mozognak a pusztaságban. Nagyon érdekes tulajdonsága ez a Saltlandsnek, amely számos taktikai lehetőséggel kecsegtet, ráadásul egy teljesen egyedi ízt kölcsönöz a játéknak.

A Saltlands eddig 56 ezer eurót kalapozott össze, de a kampánynak még koránt sincs vége. A srácok még pár napig várják a támogatókat, van még megnyitható extra, ha éppen valaki adakozó kedvében lenne, akkor itt  lehet beletenni a közösbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)