Érdekel a programozás? Szeretnéd megtanulni?
Kattints a részletekért!

Virágozhat újból a Windows 7-warez

Wiedermann

Újfent sikerült kiiktatni a Win7 kalózvédelmét.

A My Digital Life nevezetű IT portál szerint Redmondnak ismét nyugtalan éjszakákat fog okozni a napokban közzétett felmérés, mely szerint elszaporodhatnak az illegális kalóz-Windows 7 példányok.

Ugyanis új törés kering a neten, amellyel korlátlan ideig lehetővé teszi az operációs rendszer használatát és futtatását, annak jogszerű megvásárlása nélkül. Ráadásul a módosítás még serial kulcsot sem igényel az installáláshoz, hiszen szőröstül-bőröstül kilövi az anti piracy védelmet, és az ahhoz tartozó könyvtárat, reg kulcsokat a Windows 7-ből.

A hackerek mondhatni, tökéletes munkát végeztek, hiszen az sppcompai.dll nevú file-t semmisíti meg törésük, amely a termékkulcs hiányában induló folyamatok ellenőrzéséért felelős. Így semmiféle retorzió nem születik, ha a rendszer érzékeli a termékkulcs hiányát, sőt, figyelmeztető popupok sem ugranak fel, no meg a használati idő lejártára sem hívja fel a figyemet a szoftver. A kalózpéldányok képesek a jogtisztához hasonló update-ekre is, ezzel tulajdonképpen szinte 100%-os megegyezés érhető el az erdeti verzióval.

Elemzők szerint a crack valószínűleg a Vista esetében már régebben alkalmazott trükk módosítása lehet, melyet a Microsoft hamar kiszűrt, úgyhogy nagy az esélye most is annak, hogy nem örülhetnek sokáig az illegális kópiát használó userek. Egyébként közvetlenül a Windows 7 megjelenése után már keringett a feketepiacon hasonló törés, ám azt a Microsoft szakemberei pár nap alatt ki is iktatták.

Windows Windows 7 Microsoft Redmond operációs rendszer törés illegális crack termékkulcs

Hasonló jóságok

Szólj hozzá!